Τις αλλεπάλληλες πληροφορίες της Δύσης για ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τo πρωί της Τετάρτης, σάρκασε ο πρόεδρος της Ρωσίας σύμφωνα με το Κρεμλίνο.
«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ρώτησε αστειευόμενος τι ώρα υποτίθεται ότι θα γίνει ο πόλεμος»  αναφέρει το Κρεμλίνο. Ο Ρώσος πρόεδρος έδειχνε να αντιδρά δηκτικά στις ημερομηνίες που κατονομάζονται από τη Δύση για το πότε πιστεύεται ότι θα ξεκινήσει η υποτιθέμενη εισβολή στην Ουκρανία.
Σημειώνεται ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών ισχυρίστηκαν ότι η Μόσχα θα ανάψει «το πράσινο φως» για την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων την Τετάρτη στις 3 το πρωί τοπική ώρα.
Το Κρεμλίνο υποστήριξε ότι με τέτοιες προβλέψεις, καθώς και από την τεράστια συγκέντρωση ουκρανικών δυνάμεων στη συνοριακή γραμμή μεταξύ των δύο εθνών στα ανατολικά, επιδεινώνεται η ένταση.
Σε ό,τι αφορά την πιθανή αναγνώριση των ρωσικών μειονοτικών περιοχών της ανατολικής Ουκρανίας, η Ρωσία ισχυρίζεται ότι έχει δεσμευτεί στην ειρηνευτική διαδικασία του Μινσκ.
Επιφυλακτική εμφανίστηκε πάντως η Υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Λιζ Τρας στην πρώτη αντίδραση της βρετανικής κυβέρνησης στη ρωσική ανακοίνωση περί διαδικασίας αποχώρησης στρατευμάτων από τα σύνορα με την Ουκρανία.
Ερωτηθείσα σχετικά κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο τοπικό ραδιόφωνο του Λονδίνου LBC, είπε αρχικά ότι πρέπει να δει περισσότερες λεπτομέρειες για να αποτιμήσει αν η ρωσική ανακοίνωση έχει σημαντικές επιπτώσεις στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.
«Φοβάμαι ότι η Ρωσία δε θα σταματήσει στην Ουκρανία» δήλωνε νωρίτερα σε συνέντευξή της στο Sky News η βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών, προειδοποιώντας ότι «μπορεί να είμαστε στα πρόθυρα ενός πολέμου».
Η βρετανίδα ΥΠΕΞ προειδοποίησε ότι μια ρωσική εισβολή θα μπορούσε να περιλαμβάνει και άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. «Ο Πρόεδρος Πούτιν έχει αμφισβητήσει ευθέως γιατί και άλλες χώρες στην ανατολική Ευρώπη είναι μέλη του ΝΑΤΟ», δήλωσε χαρακτηριστικά η Τρας στο Sky News.
«Η 15η Φεβρουαρίου θα γραφτεί στην ιστορία ως η μέρα που απέτυχε η πολεμική προπαγάνδα της Δύσης» ανέφερε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.
«Ντροπιάστηκαν και καταστράφηκαν χωρίς να πέσει ούτε ένας πυροβολισμός» δήλωσε σαρκαστικά η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, σχολιάζοντας δηλώσεις ηγετών και πληροφορίες οι οποίες έκαναν λόγο για εισβολή των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία μέχρι την Τετάρτη.

Πηγή: mirror.co.uk