Με τους πρυτάνεις του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ.κ. Νικόλαο Παπαϊωάνου και Στυλιανό Κατρανίδη αντίστοιχα, επικοινώνησε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης. Αφορμή, η κατάταξη των ιδρυμάτων μεταξύ των πέντε πρώτων ΑΕΙ της χώρας, με βάση την αξιολόγηση της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ).

Συγκεκριμένα, το μεν ΑΠΘ κατατάχθηκε τρίτο, το δε ΠΑΜΑΚ πέμπτο, στη σχετική αξιολόγηση, μεταξύ –συνολικά- 23 εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Ο κ. Καλαφάτης γνωστοποίησε το θέμα με ανάρτησή του στους λογαριασμούς του στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Συγκεκριμένα, ανάρτησε:

«Επικοινώνησα με τους πρυτάνεις του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Νικόλαο Παπαιωάννου και Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Στυλιανό Κατρανίδη. Τα δύο από τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της πόλης κατατάχθηκαν μεταξύ των πέντε πρώτων ΑΕΙ της χώρας –στην 3η θέση το ΑΠΘ και στην 5η το ΠΑΜΑΚ- με βάση την αξιολόγηση της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ), γι’ αυτό και τους εξέφρασα τα θερμά μου συγχαρητήρια.

Όπως μου ανέφεραν οι δύο πρυτάνεις, πρόκειται για εξαιρετική τιμή τόσο για το ΑΠΘ, όσο και για το ΠΑΜΑΚ. Μου υπογράμμισαν πως τα δύο ιδρύματα έχουν πολύ μεγάλες δυνατότητες.

Βρίσκομαι δίπλα και στα δύο ιδρύματα και προσωπικά και με τη θεσμική μου ιδιότητα. Στηρίζω τις προσπάθειες διδασκόντων, διοικούντων, αλλά και της κάθε φοιτήτριας και του κάθε φοιτητή για τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας των σπουδών».  

Δείτε την ανάρτηση: