Το δημοτικό συμβούλιο Καλαμαριάς θα αποφασίσει για το τι θα γίνει στο Στρατόπεδο Κόδρα, με τα 20,5 στρέμματα που αποδόθηκαν στον Αυτόνομο Οικοδομικό Οργανισμό Αξιωματικών (ΑΟΟΑ) με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία ακύρωσε απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος από το 2014, που χαρακτήριζε το χώρο έκταση αστικού πρασίνου.
Ο δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης ρωτήθηκε για το θέμα στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου για τις Εκδηλώσεις Μνήμης των εκατό χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή. Απάντησε πως έχουν ήδη γίνει επαφές με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και πρόσθεσε: «Υπάρχει λύση να απαλλάξουμε τον ΑΟΟΑ από μια χρήση που έχουν εγκαταστήσει σε ένα οικόπεδο 2 στρεμμάτων το οποίο βρίσκεται έξω από το στρατόπεδο Κόδρα, που πάλι είναι ιδιοκτησία ΑΟΟΑ, όμως δεν μπορούσε να το αξιοποιήσει επειδή εμείς το είχαμε χαρακτηρίσει ως χώρο πολιτισμού. Και πάλι θα χρειαζόταν να το αποζημιώσουμε για να το χρησιμοποιήσουμε ως χώρου πολιτισμού. Εμείς λοιπόν θα τον απαλλάξουμε από αυτή τη δέσμευση υλοποιώντας τις δράσεις και τη χρήση πολιτισμού που απαιτείται για το δήμο μέσα στο χώρο του ΑΟΟΑ και με αυτό τον τρόπο δύο χώροι που ιδιοκτησιακά ανήκουν στον ΑΟΟΑ ο ένας 20 στρέμματα εντός και ο άλλος 2 στρέμματα εκτός στρατοπέδου Κόδρα, αξιοποιούνται, ο πρώτος ως χώρος πρασίνου για τον δήμο Καλαμαριάς και στον άλλο ο ΑΟΟΑ μπορεί να υλοποιήσει το στεγαστικό του πρόγραμμα». 
Αυτή η λύση ωστόσο, πρόσθεσε ο δήμαρχος θα πρέπει να περάσει από το δημοτικό συμβούλιο Καλαμαριάς. 
Υπενθυμίζεται πως όταν συζητήθηκε το θέμα ένταξης του οικοπέδου στο ειδικό χωρικό σχέδιο του Κόδρα δεν έγινε αποδεκτό από την αντιπολίτευση. «Τώρα με την απόφαση του ΣτΕ στα χέρια, ίσως είναι καλή συγκυρία να προχωρήσει αυτή η λύση. Θεωρώ πως το δημοτικό συμβούλιο θα συμφωνήσει ώστε τα 20 στρέμματα να ενταχθούν στα υπόλοιπα 320 του στρατοπέδου Κόδρα και να γίνει ένας ενιαίος χώρος πρασίνου στην Καλαμαριά», εκτίμησε ο δήμαρχος.