Όποτε έφθανε, ο ΠΑΟΚ, στα πέναλτι, σε ευρωπαϊκό παιχνίδι, έχανε την πρόκριση. Τι να πρωτοθυμηθούμε: Την Μπάγερν στο Μόναχο; Την Άιντραχτ στην Τούμπα με μοιραίο τον "φονιά" Δημόπουλο; Η άσπρη βούλα ήταν πάντα σκληρή για τον Δικέφαλο.

Έως απόψε! Ο ΠΑΟΚ, κόντρα στη Μίντιλαντ, προηγήθηκε γρήγορα, είδε τους Δανούς να πετυχαίνουν ένα γκολ που τους έφερνε στην παράταση (αφού το εκτός έδρας γκολ εφέτος δεν μετράει), άργησαν να ξαναπάρουν μπρος και έφθασαν εκεί που, όλες τις άλλες φορές, εδώ και 48 χρόνια, ¨σκάλωναν": Στη διαδικασία των πέναλτι... 

Εφέτος, όμως, όλη η πεντάδα βρήκε δίχτυα, ο Πασχαλάκης απέκρουσε το πρώτο πέναλτι των Δανών και η πρόκριση ήρθε. 2-1 στην κανονική διάρκεια, 5-3 στα πέναλτι (το τελευταίο των Δανών δε χρειάστηκε να εκτελεστεί) και πάμε γι άλλα...

Στους 16, λοιπόν, ο ΠΑΟΚ, μόνη ομάδα που συνεχίζει στα ευρωπαϊκά κύπελλα, αναμένοντας τον αντίπαλο που, φυσικά, θα είναι δύσκολος. 

"Δίκαια πρόκριση" τη χαρακτήρισε ο Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος πρόσθεσε ότι "τώρα περιμένουμε την αυριανή κλήρωση και μετά το... παιχνίδι της Κυριακής. Αυτή είναι η ζωή μας στο ποδόσφαιρο... Σκέφτομαι και τον πατέρα μου, που εργάζεται στην Ουκρανία, στο Κίεβο. Που μου είπε ότι, το πιο σημαντικό ήταν, για να νοιώθει κι εκείνος χαρούμενος, ήταν να περάσουμε το παιχνίδι".

Κάκιστη η διαιτησία του Βίζερ, έπαιζε τους φιλοξενούμενος για άγνωστο λόγο. Χαρακτηριστικές οι κάρτες που μοίρασε. Λες και αυτοί που κυνηγούσαν το σκορ ήταν οι γηπεδούχοι.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Τούμπας

Δοκάρια: - / 82' Σβιατσένκο

Γκολ: 20' Ζίβκοβιτς, 26' Βιερίνια / 80' Χέγκεν

Πέναλτι:  Τσόλακ 1-0, Μέγιερ 1-0 (απόκρουση Παχαλάκη), Σίντκλεϊ 2-0, Άντερσον 2-1, Σβαμπ 3-1, Ντιρ 3-2, Μιτρίτσα 4-2, Λιντ 4-3, Κούρτιτς 5-3.

Διαιτητές: Λόρενς Βίζερ, Βοηθοί Ρίεν Βανίζερε, Τιμπό Νίζσεν, 4ος Μπραμ Φαν Ντρίεσες

Κίτρινες:  22΄ Κρέσπο, 56' Κούρτιτς, 62' Βιερίνια, 91' Λύρατζης / 101΄ Ντιρ

Κόκκινες: - / -

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ(Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιερίνια (71' Σίντκλεϊ), Τσιγγάρας (90΄ Σοάρες), Κούρτιτς, Ντούγκλας (73΄ Ελ Καντουρί) Μπίσεσβαρν (71' Μιτρίτσα), Ζίβκοβιτς (104' Σβαμπ), Τσόλακ.

Μίντιλαντ (Χένρικσεν): Όλαφστον, Τζουνίνιο (46' Ντιρ), Σβιατσένκο, Τύχοσεν, Παουλίνιο (46' Μέγερ), Εβάντερ, Ονιεντίκα, Ίζακσεν (99' Τσαρλς ), Άντερσον, Μπρουμάντο (73' Λιντ), Σίστο (46' Χέγκεν).