Στην Αλβανία βρίσκεται, πλέον, τουλάχιστον ένας από τους ενεχόμενους στη δολοφονική επίθεση σε βάρος του 19χρονου Άλκη στη Χαριλάου, καθώς διέφυγε από την Ελλάδα για να γλιτώσει τη σύλληψη.

Οπως υποστηρίζει το thestival, 20χρονος, με καταγωγή από την Αλβανία, πέρασε τα ελληνοαλβανικά σύνορα την Πέμπτη. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης κατάφεραν να τον ταυτοποιήσουν το μεσημέρι της Παρασκευής. Όταν αναζήτησαν το όνομά του στη βάση δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ., διαπίστωσαν ότι το προηγούμενο βράδυ ταξίδεψε για την Αλβανία, πάντα σύμφωνα με το thestival.

Ο 20χρονος φέρεται  ως στενός φίλος του 23χρονου Αλβανού που έχει συλληφθεί για τη δολοφονία του Άλκη. Οι δυο τους ανήκουν στον ίδιο σύνδεσμο οπαδών. Τον Μάρτιο του 2019 είχαν επιτεθεί από κοινού σε δύο οπαδούς του Άρη, στο ίδιο σημείο που δολοφονήθηκε ο Άλκης. Τότε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους τον είχε ταυτοποιήσει ως δράστη για την επίθεση και σχημάτισε σε βάρος του δικογραφία.

Αν, όντως, έχει διαφύγει στην Αλβανία, αυτό θα είναι η πρώτη αστοχία της αστυνομίας γι αυτήν την υπόθεση, καθώς, ως τώρα, φαινόταν ότι κινούνταν γρήγορα και μεθοδικά για τη σύλληψη και των υπολοίπων δραστών. Να σημειωθεί ότι ως τώρα έχει συλληφθεί ένας 23χρονος, από τους, περίπου δέκα, ενεχόμενους στην άγρια δολοφονία, που έχουν καταγραφεί από τις κάμερες.

Κούγιας: «Φοβάμαι μήπως φυγάδευσαν τους υπόλοιπους στην Αλβανία»

Νωρίτερα, ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος της οικογένειας του Άλκη Καμπανού, εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με τα υπόλοιπα άτομα που συμμετείχαν στη δολοφονία του 19χρονου.

«Προσωπικά, φοβάμαι μήπως τους φυγάδευσαν τους υπόλοιπους ή τους έχουν φυγαδεύσει ήδη στην Αλβανία και ψάχνουν να τους βρουν στην Ελλάδα. Θα φανεί αυτό μέσα στις επόμενες δύο μέρες. Θα είμαι στην Βέροια την Κυριακή το πρωί για να μιλήσω με την οικογένεια του Άλκη και την Τρίτη στην Θεσσαλονίκη, την επόμενη μέρα από την απολογία του κατηγορούμενου, για να πάρουμε την δικογραφία. Τώρα δεν ξέρουμε τίποτα, είμαστε τυφλοί πάνω σε αυτό το θέμα», δήλωσε στην εφημερίδα «Livesport».

Οι φήμες στη Θεσσαλονίκη δίνουν και παίρνουν για το ποιοι ήταν, τελικά, οι ενεχόμενοι στη δολοφονία και, κυρίως, για αυτούς που επέβαιναν σε ένα τρίτο Ι.Χ. (ένα λευκό κάμπριο), οι οποίοι δεν κατέβηκαν καθόλου από το όχημα και, μετά το φονικό, έφυγαν κόντρα σε μονόδρομο από το σημείο της δολοφονικής επίθεσης. Σύμφωνα με περίοικους, το ίδιο όχημα ξαναπέρασε από το σημείο, όταν, πλέον, βρίσκονταν εκεί και αστυνομικοί, ερευνώντας τους γύρω δρόμους.