Την αντίθεσή τους στην προοπτική κατασκευής πλευρικών διοδίων στην είσοδο του δρόμου, από την Εγνατία οδό προς και από το χωριό της Χαλάστρας, εξέφρασαν με σημερινή τους κινητοποίηση κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής και μαθητές σχολείων, προχωρώντας σε συμβολικό αποκλεισμό του οδοστρώματος για περίπου 15 λεπτά.

Η κινητοποίηση έγινε παρουσία -και με τη στήριξη- του δημάρχου Δέλτα Γιάννη Ιωαννίδη και τοπικών αρχών, αλλά και του αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κεντρικής Μακεδονίας Κωσταντίνου Γιουτίκα.

Σύμφωνα με τους κατοίκους, η κατασκευή πλευρικών διοδίων στην είσοδο της εθνικής οδού θα σημάνει γι' αυτούς σημαντική οικονομική επιβάρυνση, ιδιαίτερα δε για τους επαγγελματίες και τους αγρότες, που λόγω δουλειάς περνούν αρκετές φορές την ημέρα από το συγκεκριμένο σημείο, όπου, όπως υποστηρίζουν, προγραμματίζεται η κατασκευή πλευρικών διοδίων.

Με την ολοκλήρωση της κινητοποίησης, οι συμμετέχοντες έστειλαν το μήνυμα ότι παραμένουν σε επιφυλακή. Υπενθυμίζεται ότι το 2018, οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Χαλάστρας βρίσκονταν και πάλι επί ποδός για το ίδιο θέμα.

Η φωτογραφία είναι από το αρχείο

από το ΑΠΕ-ΜΠΕ