Στη Θεσσαλονίκη, από σήμερα Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος.

Σήμερα ο σεβασμιότατος Αμερικής θα συναντηθεί με το δήμαρχο Μαρώνειας Κ. Χαριτόπουλο, τον πρύτανη του ΑΠΘ Ν. Παπαϊωάννου, τον κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής Χρυσ. Σταμούλη, τους προέδρους των τμημάτων Θεολογίας Ν. Μαγγιώρο, Ποιμαντικής Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού Κ. Χρήστου, Ιατρικής Σάβ. Αναστασιάδη και Χημείας Παν. Σπαθή.

Αύριο Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022 θα έχει συναντήσεις με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο, τον υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας και Θράκης Στ. Καλαφάτη, τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβα, τον πρύτανη του ΠΑΜΑΚ Στ. Κατρανίδη και θα επισκεφθεί την Ιερά Μονή Βλατάδων, την Αγιορείτικη Εστία και το Ίδρυμα Πατριαρχικών Μελετών.

Την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022 ο Αρχιεπίσκοπος θα χοροστατήσει στη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου και θα επισκεφθεί την Ιερά Μονή Αγίας Αναστασίας, από όπου, στη συνέχεια, θα μεταβεί στο Άγιον Όρος.

Τις επόμενες ημέρες θα επισκεφθεί την Ιερά Επιστασία και Ιερές Μονές του Αγίου Όρους και, την Τετάρτη θα βρίσκεται στην Κομοτηνή, όπου θα αναγορευθεί σε επίτιμο διδάκτορα της Θεολογικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου.

Στη Μαρώνεια, την Πέμπτη, θα παραστεί στην ονοματοδοσία της κεντρικής πλατείας σε πλατεία «Αρχιεπισκόπου Αμερικής Μιχαήλ»

Στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Κωνσταντινούπολη. Την Παρασκευή 4 Μαρτίου θα επισκεφθεί την περιοχή του Μεγάλου Ρεύματος και με ιδιωτικό σκάφος θα μεταβεί στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Το Σάββατο 5 Μαρτίου θα επισκεφθεί την Αγία Σοφία, τον Ιππόδρομο, την Παναγία των Βλαχερνών, τη Μονή της Ζωοδόχου Πηγής του Βαλουκλή.

Την Κυριακή 6 Μαρτίου θα εκκλησιαστεί στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου όπου της Λειτουργίας θα προστεί ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, ενώ μετά τη Λειτουργία θα γίνουν δεκτοί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Τη Δευτέρα 7 Μαρτίου θα αναχωρήσει από την Κωνσταντινούπολη για τις Ηνωμένες Πολιτείες.