Για πιο δυναμικές κινητοποιήσεις ετοιμάζονται αγρότες της Θεσσαλονίκης και δεν αποκλείεται να δούμε και τρακτέρ να κάνουν πορεία εντός της πόλης. 
Χθες το μεσημέρι περισσότερα από 30 τρακτέρ παρατάχθηκαν στην αερογέφυρα της Θέρμης, με τους αγρότες από την ανατολική Θεσσαλονίκη να δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους. Τρακτέρ από Τρίλοφο, Επανομή, Βασιλικά, Γαλάτιστα και άλλες περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης βρέθηκαν στο σημείο, με τις μηχανές έτοιμες να ανάψουν, καθώς σκοπεύουν σήμερα να φτάσουν μέχρι το κέντρο της πόλης, και συγκεκριμένα μέχρι το ΥΜΑΘ για να επιδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους. 
Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Θέρμης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, υπήρξε συνεννόηση με την αστυνομία εδώ και μία εβδομάδα να συγκεντρωθούν από όλα τα χωριά της ανατολικής Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής στο συγκεκριμένο σημείο, ειρηνικά χωρίς αποκλεισμό του δρόμου. Επέρριψε ευθύνες μάλιστα στην αστυνομία, που παρά την αρχική συνεννόηση πρότεινε πορεία με μόλις 4 τρακτέρ στη Θεσσαλονίκη, κάτι που δεν έγινε δεκτό, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ένταση με ΜΑΤ και το δρόμο στην Καρδία να κλείνει για περίπου μισή ώρα. 
Η τελική απόφαση για τη συνέχει των κινητοποιήσεων θα αποφασιστεί σήμερα το πρωί, με τον κ. Δημαρχόπουλο να εκτιμά πως θα πραγματοποιηθεί πορεία από περίπου 70 τρακτέρ στο κέντρο της πόλης, στο Υπουργείο αλλά και μπροστά στο Λευκό Πύργο, «ειρηνικά χωρίς σκοπό να επιβαρύνουμε τον κόσμο». 
Οι αγρότες διαμαρτύρονται για τις ανατιμήσεις στην ενέργεια που έχουν δυσχεράνει την κατάσταση, για την ακρίβεια σε ζωοτροφές τα λιπάσματα, τα αγροτικά μέσα και εφόδια. Ζητούν να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ και οι αποζημιώσεις να δίνονται στο 100% και μάλιστα τα χρήματα να καταβάλλονται όταν πουλιέται η παραγωγή του κάθε αγρότη. Των βαμβακοπαραγωγών τον Οκτώβριο, τον παραγωγών καλαμποκιού τον Σεπτέμβριο κλπ