Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και τριών μηνών αλλά και χρηματική ποινή 2200 ευρώ, επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον 23χρονο  κατηγορούμενο για τη δολοφονία του 19χρονου στη Χαριλάου.

Η ποινή δεν αφορά τη δολοφονία, για την  πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα και παραμένει υπό κράτηση.  Αφορά αυτόφωρη διαδικασία για όσα βρέθηκαν σε σύνδεσμο οπαδών, σε διαμέρισμα ημιώροφου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου έγινε αστυνομική έφοδος μετά το φονικό. Εκεί βρέθηκαν δικράνια, τσάπες, φτυάρια, πυρσοί, κράνη, σουγιάδες, σιδερένιοι σωλήνες και άλλα αντικείμενα - όπλα των χούλιγκαν για τις συρράξεις που οργανώνουν. Ο χώρος ήταν κλειδωμένος, αλλά στις τσέπες του 23χρονου βρέθηκαν τα κλειδιά. Έτσι οι αστυνομικοί μπήκαν στο χώρο, ερεύνησαν, βρήκαν το.. οπλοστάσιο και σχημάτισαν νέα δικογραφία, για το Αυτόφωρο αδίκημα, κατά του 23χρονου.

«Είχα κλειδιά, ήταν μια μέρα στον χώρο και τα πήρα. Δεν ξέρω ποιοι άλλοι έχουν πρόσβαση στον χώρο, ούτε ποιοι έχουν κλειδιά», υποστήριξε ο 23χρονος, αλβανικής καταγωγής, στην απολογία του, αρνούμενος οποιαδήποτε σχέση με τα ευρήματα.

Το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για λειτουργία λέσχης φιλάθλων χωρίς άδεια, κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη, κατοχή κροτίδων, παράνομη οπλοκατοχή και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, χωρίς αναστολή και χωρίς εξαγορά. Επίσης του επιβλήθηκε η ποινή απαγόρευσης παρακολούθησης πάσης φύσεως αθλητικών εκδηλώσεων για 5 χρόνια και για το ίδιο διάστημα την υποχρεωτική παρουσία του, στη διάρκεια αγώνων της ομάδας του, στο αστυνομικό τμήμα του τόπου όπου διαμένει. 

Στο μεταξύ, εκκρεμεί η απολογία του στον Ανακριτή για την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου και τον τραυματισμό άλλων δύο νεαρών, κατά τη διάρκεια της δολοφονικής επίθεσης, τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, στην οδό Θεοδ. Γαζή στην περιοχή Χαριλάου. Νωρίτερα, ο εισαγγελέας άσκησε, εναντίον του, ποινική δίωξη, για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, κατά συρροή, τετελεσμένη και σε απόπειρα.