Στην ιδιαίτερη σημασία που έχει το 2022 για τη Θεσσαλονίκη ως χρονιά κατά την οποία θα τιμηθεί η επέτειος των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή αναφέρθηκε σε δηλώσεις του αμέσως μετά την επίσημη δοξολογία για την έλευση του νέου έτους, στον ιερό ναό της Του Θεού Σοφίας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας. 

«Σε μια σημαντική χρονιά, 100 χρόνια μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, η προσφυγομάνα Θεσσαλονίκη θα τιμήσει αυτόν τον αιώνα της προσφυγιάς, θα τιμήσει όλα όσα οι πρόγονοί μας έφεραν στην πόλη μας, δυναμώνοντάς την», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Ζέρβας, ευχόμενος η νέα χρονιά που ανέτειλε να φέρει «υγεία, δημιουργία κι επιτυχίες στην πόλη μας».

Η απόφαση του δημάρχου δεν αποκλείεται να προκαλέσει αντιδράσεις, αν αναλογιστεί κάποιος ότι, πριν μερικά χρόνια, δημοτικοί σύμβουλοι του Γιάννη Μπουτάρη που, τώρα, βρίσκονται και πάλι στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου είχαν εκφράσει την δυσαρέσκειά τους για μια συναυλία την ημέρα της πτώσης της Κωνσταντινούπολης, με τη δικαιολογία ότι "προκαλεί προβλήματα στο αυξημένο κύμα Τούρκων τουστιών στη Θεσσαλονίκη..."