Την απαίτηση να επαναλειτουργήσει άμεσα και να στελεχωθεί με μόνιμο προσωπικό, το ταχυδρομικό κατάστημα της Δημοτικής Κοινότητας Πεύκων Θεσσαλονίκης, εκφράζουν, σε ανακοίνωσή τους, τα μέλη του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΙΚΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης "Η Ενότητα".

Στην ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για "διαρκή και χρόνια απαξίωση των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛ.ΤΑ.), που οδήγησε στο κλείσιμο πολλών ταχυδρομικών καταστημάτων, σε όλη τη χώρα" η οποία συνεχίζεται "με το κλείσιμο, πριν από περίπου ένα μήνα, του καταστήματος των ΕΛΤΑ στην Δημοτική Κοινότητα Πεύκων, του Δήμου Νεάπολης-Συκεών". Υποστηρίζουν ότι "η εξέλιξη αυτή έχει ήδη δημιουργήσει πολλά και σοβαρά προβλήματα, αναγκάζοντας τους κατοίκους της Δημοτικής Κοινότητας, μεταξύ αυτών και χιλιάδες συνταξιούχους, να αναζητούν την αλληλογραφία τους μετακινούμενοι σε Δημοτική Κοινότητα όμορου Δήμου, αυτήν του Ασβεστοχωρίου", ώστε να παραλάβουν ακόμη και λογαριασμούς π.χ. ΔΕΗ, ΟΤΕ, Τραπεζών κλπ,, με καθυστέρηση "κι ενώ έχει παρέλθει η ημερομηνία εξόφλησης τους, με όποιες οικονομικές επιβαρύνσεις αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους".

Κατηγορούν την κυβέρνηση ότι πρόκειται για επιλογή της "να συνεχίσει την απαξίωση και συρρίκνωση των κοινωνικών υπηρεσιών των Ελληνικών Ταχυδρομείων", ως αποτέλεσμα της «απελευθέρωσης της αγοράς» και "συνεπώς αποτελεί συνειδητή πολιτική επιλογή παραχώρησης των υπηρεσιών αυτών στις ιδιωτικές εταιρείες που επενδύουν- λυμαίνονται και το χώρο των ταχυδρομικών υπηρεσιών, με μοναδικό κριτήριο την ενίσχυση της κερδοφορίας τους, μετατρέποντας έτσι και τις δημόσιες ταχυδρομικές υπηρεσίες σε πανάκριβο εμπόρευμα".

Ζητούν σύγχρονες ταχυδρομικές υπηρεσίες, καθολικές και προσβάσιμες ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές, με σύγχρονες υποδομές, επαρκές μόνιμο προσωπικό και σύγχρονα μέσα, που να διασφαλίζουν την παροχή φθηνών και ποιοτικών κοινωνικών ταχυδρομικών υπηρεσιών, σε κάθε πόλη και σε κάθε χωριό της χώρας μας και την άμεση επαναλειτουργία και την στελέχωση με μόνιμο προσωπικό του ταχυδρομικού καταστήματος της Δημοτικής κοινότητα Πεύκων, του Δήμου Νεάπολης-Συκεών. Καλεί, δε, τους συνταξιούχους, σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.