Ισοπαλία 1-1, όπως και πέρσι στην Τούμπα και, μάλιστα, μέσα σε... δύο λεπτά. Προηγήθηκε ο ΠΑΟΚ, με ωραίο χτύπημα φάουλ του Ζίβκοβιτς και παρέμβαση, με το κεφάλι, του Μπα και ισοφάρισε ο Ολυμπιακός δύο λεπτά αργότερα, από κόρνερ, όταν σε μια καμινάδα μέσα στην περιοχή, ο Βιερίνια ξεχάστηκε και ο Τικίνιο έσπρωξε στα δίχτυα.

"Είμασταν εγωιστές μπροστά στην εστία" είπε ο Λουτσέσκου και... τα είπε όλα. Οι γηπεδούχοι είχαν μεγάλη εμπιστοσύνη στα πόδια τους, δεν έβλεπαν, εύκολα, τους συμπαίκτες τους και, ενώ είχαν πολλές τελικές, ίσως να μπορούσαν να είχαν σκοράρει αν έβλεπαν τους ξεμαρκάριστους -κυρίως- στα δεξιά τους.

Από την πλευρά του, ο Ολυμπιακός, ήταν σα... νόμισμα: Είχε δύο όψεις. Πιο καλός και γρήγορος στο α μέρος, έριξε το ρυθμό του άγνωστο γιατί στο β και κοιτούσε, απλά, να ελέγχει. Τα κατάφερε και, δίκαια, ο Μαρτίνς υπογράμμισε πως "το να κρατάς τη διαφορά στη βαθμολογία είναι σημαντικό". Γκρίνιαξε, πάντως, με την απόδοση των παικτών του, αφού η αλήθεια είναι ότι στο δεύτερο 45λεπτο δεν έδειξε και τίποτα σοβαρό.

Σε γενικές γραμμές, ο χαμένος είναι ο ΠΑΟΚ, αφού είχε καλύτερες και περισσότερες ευκαιρίες (κι ένα δοκάρι) και πολλά σουτ. Σαφώς καλύτερος ο Δικέφαλος στο ντέρμπι της Τούμπας, όμως η πίτα μοιράστηκε στα δύο και πάμε παρακάτω... Ο ΠΑΟΚ εξακολουθεί να είναι πολύ πίσω, ο Ολυμπιακός πολύ μπροστά και οι διαφορές θα λυθούν στα πλέι οφ.

Ίνγκασον και Βατσλίκ ήταν οι κορυφαίοι εκατέρωθεν.

Αναλυτική πρόγνωση

Γήπεδο: Τούμπα

Γκολ: 42' Μπα (αυτ.) / 44' Τικίνιο

Δοκάρια: 53' Τσιγγάρας / 76' Μασούρας 

Διαιτητές: Λουίς Γκοντίνιο, Ρουί Τεσέιρα, Πέδρο Μότα, 4ος Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης

Κίτρινες: 33' Ζίβκοβιτς, 45+1' Κούρτιτς, 90+4' Κρέσπο / 30' Καμαρά, 35' Παπασταθόπουλος, 45+1' Μπα, 66' Ρέαμτσιουκ, 84' Καμαρά

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης - Λύρατζης(87' Σάστρε), Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια(67' Σίντκλεϊ), Κούρτιτς(87' Σβαμπ), Τσιγγάρας(66' Μίτριτσα), Ντάγκλας Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ(40΄Ζαμπά), Α. Ζίβκοβιτς- Άκπομ.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ - Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Μπα(46' Μπουχαλάκης), Ανδρούτσος(46' Λαλά), Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μ. Καμαρά- Α. Καμαρά(93' Βαλμπενουά), Μασούρας(90' Βουρσάι), Τικίνιο(87' Ελ Αραμπί).