Ήταν το 55' του αγώνα, όταν ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς έφυγε στην αντεπίθεση, ο Πραξιτέλης Βούρος έσωσε τον ΟΦΗ σταματώντας την μπάλα και στην απέναντι εστία ο Τσιλιανίδης νίκησε τον Πασχαλάκη σκοράροντας. Αντί, όμως, για 0-1, ο πίνακας έγραψε... 1-0!

Τι είχε γίνει; Στο κόψιμο του Βούρου η μπάλα πήρε ύψος και, από το πόδι του, κατέληξε στο χέρι του. Ο διαιτητής Φωτιάς άφησε τον αγώνα να συνεχιστεί και προέκυψε το γκολ του Τσιλιανίδη. Σύμφωνα με τον κανονισμό, το VAR εξετάζεται σε φυσική διακοπή του αγώνα. Έτσι κι έγινε. Μετά το γκολ του ΟΦΗ εξετάστηκε η φάση και... δόθηκε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ! Το εκγέλεσε ο Κούρτιτς κι έκανε το 1-0...

Από εκεί κι έπειτα το ματς έγινε κλωτσοπατινάδα, οι παίκτες του ΟΦΗ στόχευαν περισσότερο τα πόδια του αντιπάλου λες κι αν έκαναν περισσότερα φάουλ θα κέρδιζαν τον αγώνα και, ο πιο ψύχραιμός ΠΑΟΚ πέτυχε άλλα... τρία γκολ, όμως μέτρησαν τα δύο (σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ γκολ του Σφιντέρσκι). Τελικό σκορ 3-0 και... έξω από την πόρτα.

Έμεινε να παραπονιέται ο Νιόμπλιας και να αναζητούνται κάποιοι παίκτες του γηπεδούχου σε ένα παιχνίδι όπου -για μία ακόμη φορά- ο Ιβάν Σαββίδης θα πρέπει να αναρωτιέται για ποιο λόγο πληρώνει ορισμένους...

Ο διαιτητής Φωτιάς είχε μια φάση... φωτιά και δεν τα κατάφερε. Την είδε στο VAR, ενώ είχε καλή θέση. Αν είχε δώσει, εξαρχής, πέναλτι, κανείς δε θα φώναζε -εκτός μερικών γραφικών... Με το να μην το καταλογίσει, όμως, αναγκάστηκε να ακυρώσει το γκολ του ΟΦΗ και να βγάλει τους Κρητικούς παραπονούμενους κι όλους να σκέφτονται αν το πέναλτι ήταν αυστηρό, ή όχι... Βγάζουμε... κόκκινη στον διαιτητή.

Κόκκινη, όμως, παίρνουν και οι 22 που έπαιζαν στο πρώτο ημίχρονο. Είχαμε μόλις δύο τελικές προς την εστία (μία η κάθε ομάδα) και εξαφανισμένους παίκτες που, στο β μέρος, αντικαταστάθηκαν...

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Τούμπας

Γκολ: 55' Κούρτιτς (πεν.), 76' Κούρτιτς, 84' Σφιντέρσκι / -

Δοκάρια: -/-

Διαιτητές: Βασίλειος Φωτιάς, Γεώργιος Στεφανής, Χρυσούλα Κουρομπύλια, 4ος Διαιτητής: Κωνσταντίνος Τσετσίλας

Κίτρινες: 28΄ Κρέσπο, 57΄ Αουγκούστο / 31' Βούρος, 45' Μεγιάδο, 57΄ Γκαγέγκος, 59' Νέιρα, 71' Πασαλίδης

Κόκκινες: - / -

Οι συνθέσεις:  

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (74’ Φερέιρα), Τσιγγάρας (63’ Σβαμπ), Κούρτιτς, Αουγκούστο (63’ Μπίσεσβαρ), Ζίβκοβιτς Α., Μιτρίτσα (63’ Ζαμπά), Άκπομ (80’ Σφιντέρσκι).  

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Βάτερμαν, Πασαλίδης, Νέιρα (83’ Φαν Ντάινεν), Βούρος (88’ Μαρινάκης), Γκαγέγκος, Γιαννούλης, Τσιλιανίδης (70’ Ντουρμισάι), Τοράλ (83’ Ναμπί), Μεγιάδο (70’ Καμάου), Ντε Γκουζμάν, Μπαλογιάννης.