Επίθεση κατά του υπουργού Τουρισμού Β. Κικίλια εξαπέλυσε η βουλευτής Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, τομεάρχης Τουρισμού, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Η κ. Νοτοπούλου υποστηρίζει ότι ο κ. Κικίλιας προκαλέι με δηλώσεις του και χαρακτηρίζει ψευδές το αφήγημα περί σαξές στόρι.

Η ανακοίνωσή της έχει ως εξής:

"Την ώρα που οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις βρίσκονται στην «εντατική» και οι επαγγελματίες  σε απόγνωση, ο κ. Κικίλιας προκαλεί για ακόμη μια φορά με δηλώσεις του.

Οι κρατήσεις ενός εορταστικού δεκαημέρου μέσα στα δυο χρόνια πανδημίας που έχει πληγεί βάναυσα ο κλάδος, δεν αρκούν για να καλύψουν ούτε ένα μικρό μέρος των υποχρεώσεών τους οι επαγγελματίες του κλάδου.

Σε μια προσπάθεια να στηρίξει το ψευδές αφήγημα περί success story, ο Υπουργός Τουρισμού επικαλείται πληρότητες πολυτελών καταλυμάτων σε δημοφιλείς προορισμούς αδιαφορώντας για τις μικρές και οικογενειακές επιχειρήσεις τόσο στα αστικά κέντρα όσο και στην επαρχία.

Ο ελληνικός τουρισμός επιβιώνει χάρη στις προσπάθειες των ανθρώπων του τουρισμού, οι οποίοι από την Δράμα και την Ημαθία μέχρι την Ευρυτανία και τα Καλάβρυτα απευθύνουν έκκληση προς την κυβέρνηση για τη λήψη μέτρων στήριξης.

Είναι ώρα ο κ. Κικίλιας να αντιληφθεί την αξία και τη συμβολή του τουρισμού στην εθνική μας οικονομία και να επικεντρωθεί στην άμεση επίλυση των προβλημάτων πριν να είναι πολύ αργά".