Κινηματογραφικό θρίλερ θυμίζει η απαγωγή 28χρονου Ρομά στην περιοχή της Λαχαναγοράς της Θεσσαλονίκης. 

Οι δράστες, επτά τον αριθμό, με δύο οχήματα, έκλεισαν το δρόμο στο Ι.Χ. του 28χρονου, το οποίο οδηγούσε ο ίδιος και είχε συνεπιβάτιδα 27χρονη φίλη του και, απειλώντας τους με κυνηγετικές καραμπίνες τον επιβίβασαν, με τη βία, σε ένα από τα οχήματα που χρησιμοποίησαν. Μάλιστα, απείλησαν την 27χρονη και της πήραν το κινητό της, για να μην ειδοποιήσει την αστυνομία.

Η αστυνομία, όμως, ειδοποιήθηκε από τη νεαρή γυναίκα κι άρχισαν έρευνες αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, που οδήγησαν στην άμεση σύλληψη 69χρονου Ρομά, καθώς και στην ταυτοποίηση δώδεκα ακόμη συνεργών του, που επίσης ενέχονται στην υπόθεση αρπαγής και αναζητούνται. Πρόκειται για άλλους Ρομά, ηλικίας από 22 έως 44 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της αρπαγής, απόπειρας κακουργηματικής εκβίασης, ληστείας κατά συναυτουργία, παράνομης οπλοφορίας-οπλοχρησίας και επικίνδυνων σωματικών βλαβών κατά συναυτουργία.

Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι του Σαββάτου, στην περιοχή της Λαχαναγοράς. Το βράδυ της ίδιας μέρας, οι δράστες επικοινώνησαν τηλεφωνικά με συγγενικό πρόσωπο του 28χρονου και ζήτησαν ως λύτρα 40.000 ευρώ, απειλώντας ότι, διαφορετικά, θα τον σκότωναν. 

Οι αστυνομικοί, όμως, εντόπισαν το σημείο όπου κρατούνταν ο 28χρονος, καθώς φαίνεται πως υπήρχε... προϊστορία μεταξύ δραστών και παθόντων και συνελήφθη επιτόπου ο 69χρονος, ο οποίος είχε αναλάβει να παίζει το ρόλο του... δεσμοφύλακα. Όσο για τους υπόλοιπους, οι έρευνες συνεχίζονται.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του  θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.