Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σύμφωνα με το Εργαστήριο Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο έκανε αρχική ανακοίνωση για 5,8 Ρίχτερ και λίγο αργότερα αναπροσάρμοσε στα 5,5 Ρίχτερ) σημειώθηκε πριν λίγο στην περιοχή της Φλώρινας.

Η δόνηση καταγράφτηκε στις 23:43 ώρα Ελλάδος και το επίκεντρό της υπολογίζεται στα 5 χιλιόμετρα βόρεια - βορειοανατολικά της Φλώρινας. Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα μόλις 2 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός και στη Θεσσαλονίκη, ειδικά στους υψηλούς ορόφους των πολυκατοικιών, ακόμη και στην Κατερίνη, στην Ημαθία, την Πέλλα, τα Σκόπια και την Αλβανία. Στην ιστοσελίδα του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου υπάρχουν μαρτυρίες από διάφορες περιοχές της χώρας. Όλοι κάνουν λόγο για πολύ ισχυρή δόνηση που διήρκεσε αρκετά δευτερόλεπτα. 

Ακολούθησαν δύο μετασεισμοί της τάξης των 3,5 και 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στις 23.51 και στις 23.53 ώρα Ελλάδος. Τρία λεπτά μετά τα μεσάνυχτα καταγράφηκε άλλη μία δόνηση, από το ίδιο επίκεντρο, μεγέθους 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.