Την εικόνα εγκατάλειψης, που παρουσιάζει ο Φοίνικας, εδώ και πολλές δεκαετίες θέλει να αλλάξει ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης. Για το λόγο αυτό συναντήθηκε με τον Γενικό Διευθυντή της ΕΔΑΘΕΣΣ, Λεωνίδα Μπακούρα και τη Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων και Εσωτερικού Ελέγχου, Κατερίνα Στάχταρη, προκειμένου να συζητήσουν την βελτίωση της εικόνας του.

Κοινό σημείο αναφοράς της Δημοτικής Αρχής και της ΕΔΑΘΕΣΣ αποτελεί η περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής, μία αλληλεπίδραση που που γεννά προστιθέμενη αξία για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, καθώς η είσοδος μιας πόλης προδιαθέτει τον επισκέπτη είτε θετικά, είτε αρνητικά. Ο Φοίνικας αποτελεί τη νότια είσοδο της Καλαμαριάς, συνδέοντας της Θεσσαλονίκη με το αεροδρόμιο Μακεδονία και τη Χαλκιδική. .

“Ήρθε η ώρα να πάρουμε πρωτοβουλίες και να αλλάξουμε την εικόνα του Φοίνικα, προχωρώντας σε εκείνες τις παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν τόσο την ποιότητα ζωής των κατοίκων, όσο και την αισθητική της περιοχής” δήλωσε ο κ. Δαρδαμανέλης.

Η ΕΔΑΘΕΣΣ υλοποιεί ένα εκτενές πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας στο πλαίσιο της στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης, που διέπει το σύνολο των δραστηριοτήτων της. Για τον σκοπό αυτό προωθεί δράσεις με θετικές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής των ανθρώπων, αλλά και στο περιβάλλον.

Πηγή: Δελτίο Τύπου του Δήμου Καλαμαριάς