Φωταγωγήθηκαν, απόψε, η πλατεία κι ο άξονας της Αριστοτέλους, ενώ άναψαν και τα λαμπιόνια του Χριστουγεννιάτικου δένδρου που δεσπόζει στην πλατεία, εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Το κουμπί, για να ανάψουν τα λαμπιόνια πάτησε λίγο μετά τις 7.00 το απόγευμα ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, μαζί με εκπροσώπους φορέων της πόλης και εταιρειών που χρηματοδότησαν τον στολισμό.


“Σήμερα φωτίζουμε την πόλη μας, φωτίζουμε τις καρδιές των συνανθρώπων μας. Ξεκινάμε από την καρδιά της Θεσσαλονίκης, την πλατεία Αριστοτέλους, και φωτίζουμε όλη την πόλη, όλες τις γειτονιές. Θέλουμε να έχουμε την πόλη μας φωτεινή, γιορτινή, αισιόδοξη”, σημείωσε σε σχετική δήλωσή του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους ανθρώπους του Δήμου Θεσσαλονίκης, στους συνεργάτες αλλά και στους χορηγούς που στήριξαν την προσπάθεια. Παράλληλα, ο κ. Ζέρβας ευχήθηκε “χρόνια πολλά στη Θεσσαλονίκη και σε όλον τον κόσμο”. 

Την πλατεία και τον άξονα της Αριστοτέλους φωτίζουν φέτος περίπου 350.000 γιορτινά λαμπιόνια, χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης (λεντ). 

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο έχει ύψος 18 μέτρων και προέρχεται από τον Ταξιάρχη της Χαλκιδικής. Περιμετρικά του έχουν τοποθετηθεί σε συστάδες χαμηλότερα φυσικά έλατα, ενώ το εορταστικό σκηνικό συμπληρώνουν οι κόκκινοι πύργοι, οι οποίοι διαθέτουν φωτιστικό εξοπλισμό που ρυθμίζεται κεντρικά, ώστε να δημιουργεί μια συγχρονισμένη κίνηση φωτός. 

Στην πλατεία Αριστοτέλους έχουν στηθεί δύο σπιτάκια σκανδιναβικού τύπου, εκ των οποίων το ένα θα αξιοποιείται για κοινωνικές δράσεις, ενώ από το δεύτερο θα ακούγονται χριστουγεννιάτικες μελωδίες.


 

Πολυκαρβονικά χριστουγεννιάτικα δέντρα βρίσκονται τοποθετημένα τόσο στην πλατεία όσο και στον άξονα της Αριστοτέλους και φωτίζονται σε διάφορα χρώματα. Περίπου 500 φυσικά δέντρα κοσμούν τα παρτέρια σε όλον τον άξονα της Αριστοτέλους.

Να σημειωθεί ότι, για τον στολισμό δεν επιβαρύνθηκε ο δημοτικός προϋπολογισμός, καθώς οι δαπάνες καλύφθηκαν από δωρεές ιδιωτών και φορέων.