Τέλος στην παραφιλολογία για τα rapid test που θα πληρώναμε από την τσέπη μας, για να κάνουμε ρεβεγιόν, έβαλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ανακοίνωσε στο υπουργικό συμβούλιο τον οδικό χάρτη των μέτρων για τις γιορτές.

Ο πρωθυπουργός είπε στο υπουργικό συμβούλιο πως δεν θα χρειαστεί να κάνουν όλοι rapid test, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι για να μπορέσουν να μπουν στους κλειστους χώρους στις γιορτές, αλλά θα δοθεί ισχυρή σύσταση για selt test για όσους βγουν να διασκεδάσουν παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Ο κ.Μητσοτάκης μάλιστα πρόσθεσε ότι θα ξανανοίξει η πλατφόρμα και θα δοθούν δωρεάν για όλους 2 self test στις γιορτές.

"Το μήνυμα λοιπόν και φέτος είναι ότι οι καλύτερες γιορτές είναι οι ασφαλείς γιορτές. Αυτή τη στιγμή δεν χρειαζόμαστε νέα μέτρα. Αρκεί, το τονίζω, να τηρήσουμε τα μέτρα τα οποία ήδη υπάρχουν. Με συχνούς ελέγχους, επιτάχυνση των εμβολιασμών, ιδίως της ενισχυτικής δόσης, και όπως σας είπα με πολλά self test, έτσι ώστε εμείς οι ίδιοι να ελέγχουμε την κατάσταση της υγείας μας", είπε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός δικαιολόγησε την ανατροπή λέγοντας πως θα ήταν αδικία για τους εμβολιασμένους, ενώ θα υπήρχε πρόβλημα και με τη διαθεσιμότητα από τα φαρμακεία.

Ειδικά για το θέμα των rapid test, ο κ. Μητσοτάκης είπε:

"Είναι αλήθεια ότι δέχτηκα εισηγήσεις για υποχρεωτικά rapid test σε όλους για την είσοδο σε χώρους διασκέδασης. Τις απέρριψα, γιατί θεώρησα ότι ένα τέτοιο μέτρο και θα ήταν άδικο για τους εμβολιασμένους και τελικά θα ήταν πολύ δύσκολο στην εφαρμογή του. Αντί λοιπόν να επιβάλλω κάτι σε όλους, επέλεξα να εμπιστευτώ όλους. 

Και για αυτόν ακριβώς τον σκοπό η πολιτεία θα διαθέσει ακόμα δύο δωρεάν self test σε ολόκληρο τον πληθυσμό. Με την σύσταση το μεν πρώτο να χρησιμοποιηθεί κατά την διάρκεια των γιορτών και το δεύτερο αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά. Και ζητώ από τους συμπολίτες μας να τα χρησιμοποιήσουν, ιδίως πριν από τις εορταστικές μαζικές συναθροίσεις".