Μπορεί να κέρδισε με 2-1 ο ΠΑΟΚ τη Λαμία στην Τούμπα, μπορεί να είχε κατοχή ως το 90΄όμως για άλλη μια φορά δεν έπεισε...

Μάλιστα, βρέθηκε και πίσω στο σκορ από πολύ νωρίς, στην πρώτη φορά που οι φιλοξενούμενοι πάτησαν στην περιοχή των γηπεδούχων. Από εκεί κι έπειτα, όμως, η Λαμία κλείστηκε πίσω και περίμενε να την... γλιτώσει.

Ο Δικέφαλος είχε το γνωστό πρόβλημα: Ανύπαρκτη κάθετη πάσα. Ο Ντούγκλας είναι σαφώς ανέτοιμος και, συν τοις άλλοις, δεν είχε κάποιον να τον βοηθάει. Ο νεαρός Τσιγγάρας έτρεχε, αλλά η θέση του ήταν άλλη κι όχι δίπλα στον μέσο που είχε αναλάβει την οργάνωση του παιχνιδιού. Έτσι, οι γηπεδούχοι περιορίζονταν σε παιχνίδι από τις πτέρυγες, κάτι που βοηθά ιδιαίτερα τις σφιχτές άμυνες.

Παρόλα αυτά, χάρη στην αυτοθυσία του Λύρατζη που έπαιζε δεξιός αμυντικός και κυνηγούσε τα πάντα, βρήκε την ισοφάριση, καθώς ο νεαρός ακολούθησε ως την περιοχή των αντιπάλων τη φάση και, μόλις οι αμυντικοί μπλόκαραν τον Ντούγκας, εκείνος πήρε το ριμπάουντ κι έκανε το 1-1.

Η Λαμία συνέχισε τη σφικτή άμυνα, ο ΠΑΟΚ κυκλοφορούσε την μπάλα χωρίς αποτέλεσμα και ήρθε η αλλαγή του Μπίσεσβαρ, για να βρεθεί λύση από τον άξονα. Ο Μπίσεσβαρ δημιούργησε μια - δυο φάσεις, ξεκίνησε το 2-1 με το να δίνει την μπάλα στον Κούρτιτς, αυτός στάθηκε τυχερός, το αριστερό του έπεσε σε σώματα, αλλά η μπάλα ξαναβρέθηκε στα πόδια του και, με ωραίο πλασέ, έκανε το 2-1.

Λες και κάποιος είπε (;) στους παίκτες των γηπεδούχων να υποχωρήσουν για να κρατήσουν το σκορ, αυτοί γύρισαν πίσω, έδωσαν γήπεδο στους αντιπάλους και λίγο έλειψε να γίνει η ζημιά: Μια φορά με την απίστευτη καθυστέρηση του Μπίσεσβαρ να εκτελέσει φάουλ έξω από την περιοχή της Λαμίας που έδωσε, τελικά, αντεπίθεση με αξιώσεις στους φιλοξενούμενους και μία λίγο πριν τη λήξη όταν γκολ της Λαμίας ακυρώθηκε από τον VAR ως οφσάιντ, επειδή επιτιθέμενος κινήθηκε προς την μπάλα (ο σκόρερ καλύπτονταν). 

Έτσι έφθασε ο ΠΑΟΚ να κερδίσει ένα δικό του ματς (η κατοχή στο 70 ήταν... 70-30) στις λεπτομέρειες, να αγκομαχήσει για τους τρεις βαθμούς και να σπείρει την ανησυχία στους οπαδούς του...

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Τούμπας

Γκολ: 18' Λύρατζης, 64' Κούρτιτς / 7΄Αραμπούλι

Δοκάρια 31' Μουργκ / -

Διαιτητές: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος, Βασίλειος Νικολακάκης, Δημήτριος Μαυρουδής, 4ος Διαιτητής: Δημήτριος Καραντώνης VAR Κουτσιάφτης, Χριστάκογλου

Κίτρινες: 7' Ζίβκοβιτς, 9' Μιχαηλίδης, 90+7 Τσιγγάρας / 45+3' Αραμπούλι, 55' Νούνιες, 59΄Γκέντσογλου, 69΄ Προβυδάκης, 84' Μπεχαράνο, 90' Τάϋρον, 90+4 Τσούκαλος

Κόκκινες: - / - 

ΠΑΟΚ  (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ, Κούρτιτς (82' Σβαμπ), Τσιγγάρας, Μουργκ (62' Μπίσεσβαρ), Αουγκούστο (75' Σφιντέρσκι), A. Ζίβκοβιτς, Άκπομ (82' Εσίτι).

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκαραβέλης, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς, Προβυδάκης, Μπεχαράνο (86' Τσούκαλος), Γκέντσογλου (70' Τζανδάρης), Ελευθεριάδης (79' Μανουσάκης), Νούνιες (70' Τάϋρον), Ρόμανιτς, Αραμπούλι.