Μόνον για 20 λεπτά έπαιξε σαν ΠΑΟΚ ο Δικέφαλος με τον Αστέρα Τρίπολης, σε ένα παιχνίδι που το πήρε με την  "ψυχή στο στόμα" και με δυο πέναλτι.

Ο Δικέφαλος από την αρχή ήταν φλύαρος, χωρίς σημαντικές φάσεις και βρέθηκε πίσω στο σκορ από την πρώτη ευκαιρία του αντιπάλου του! Ενώ είχε την κατοχή, φαινόταν σα χαμένος πάλι μέσα στο γήπεδο και από τη φάση του γκολ κι έπειτα ήταν οι φιλοξενούμενοι που χτυπούσαν στην αντεπίθεση.

Ο Άκπομ έφερε σε ισορροπία το παιχνίδι πριν τη λήξη του α μέρους με το γκολ που πέτυχε και ισοφάρισε κι έτσι έμειναν τα πράγματα ως το 2-2. Οι δυο ομάδες μοιράζονταν και γκολ και ευκαιρίες.

Από την ισοφάριση και μετά το γήπεδο... έγερνε. Ο ΠΑΟΚ έχανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη (η είσοδος του Σβαμπ βοήθησε πάρα πολύ) και, τελικά, ήρθε το δεύτερο πέναλτι για να δώσει τη νίκη στους γηπεδούχους.

Στα λεπτά της καθυστέρησης που απέμεναν ο ΠΑΟΚ δεν δυσκολεύτηκε να κρατήσει το σκορ, με εικόνα που δεν τον κολακεύει, αφού αμύνονταν... έντεκα...

Για μια, ακόμη, φορά, οι γηπεδούχοι ήταν απελπιστικά αργοί και είχαν αρνητικούς παίκτες από τους οποίους περιμένουν πολλά, όπως ο Μπίσεσβαρ. Η χρησιμοποίηση του ντεφορμέ χαφ του ΠΑΟΚ είναι ένα μυστήριο που μόνον ο Λουτσέσκου μπορεί να εξηγήσει. Ειδικά όταν ο ΠΑΟΚ που πονάει στη θέση του οργανωτή αποδέσμευσε τον Καγκάβα πριν του δώσει την παραμικρή ευκαιρία. Αυτήν τη φορά κακός ήταν και ο Πασχαλάκης, που -και στα δύο γκολ- έχει απελπιστικά αργή αντίδραση.

Καλά που υπήρχαν Άκπομ, Ίβκοβιτς και Κούρτιτς...

Και κάτι ακόμη: Όσοι αμφισβητούν το πέναλτι που έδωσε τη νίκη στον ΠΑΟΚ, ή είναι τυφλοί, ή στημένοι. Ακόμη και ο παίκτης του Αστέρα που το διέπραξε (ο Γκαρσία ανέτρεψε τον Κρέσπο) ούτε καν διαμαρτυρήθηκε...

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Τούμπας

Γκολ: 43' Άκπομ, 59' Κούρτιτς (πεν.), 90' Κούρτιτς (πεν.) / 12' Σόνι, 60' Χριστόπουλος

Δοκάρια: - / - 

Διαιτητές: Αριστομένης Κουτσιαύτης, Πολυχρόνης Κωσταράς, Μιχαήλ Παπαδάκης 4ος Διαιτητής: Δημήτριος Καραντώνης

Κίτρινες: 74΄ Σβαμπ, / 65' Μουνάφο, 66' Αλβάρες, 87΄Καρμόνα, 88 Γκαρσία

Κόκκινες: - / -

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σίντκλεϊ (86' Βιεϊρίνια), Κρέσπο, Μιχάι (71' Ινγκασον), Λύρατζης, Τσιγγάρας (71΄Σβαμπ), Κούρτιτς, Μπίσεσβαρ (71' Μουργκ), Αουγκούστο, Α.Ζίβκοβιτς και Άκπομ (85' Σφιντέρσκι)

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Χριστόπουλος, Καστάνιο, Καρμόνα (90'  Μπενίτο), Άλβαρεζ, Μουνάφο, Βαλιέντε (90' Ιγκλέσιας), Κρέσπι (61' Ρούμπεν Γκαρσία), Σίτο (46' Τιλίκα), Σόνι και Μπαράλες (68' Ριέρα).