Στην ανατολική και τη νότια χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα νοτια θαλάσσια και παραθαλάσια τμήματα πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι στo Aιγαίο θα πνέουν βόρειοι 6 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 09 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 12 με 14 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 15 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρός.


Αναλυτική πρόγνωση


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 08 βαθμούς Κελσίου.


ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στην Κεντρική Μακεδονία τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 01 έως 08 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη και θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους ισχυρός.


ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα νοτια θαλάσσια και παραθαλάσια τμήματα πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.


ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα ανατολικά. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι.

Θερμοκρασία: Από 03 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νοτια θαλάσσια και παραθαλάσια τμήματα πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης.

Ανεμοι: Βόρειοι 5 με 6 με και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 7 μποφόρ. Μικρή εξασθένηση από το απόγευμα στα δυτικά.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.


ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα νοτια θαλάσσια και παραθαλάσια τμήματα πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί και στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με λίγες βροχές.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, με εξασθενηση από το μεσημέρι.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 10 βαθμούς Κελσίου.


ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με ασθενείς βροχές στα ανατολικά και τα βόρεια.

Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 10 βαθμούς Κελσίου.



ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17-12-2021

Καιρός: Στα νησιά του Αιγαίου, στην Κρήτη και πρόσκαιρα στη νότια Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, στη Μακεδονία κατά τόπους αυξημένες. Από το απόγευμα και από τα βορειοανατολικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο, κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τις Σποράδες, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης.

Άνεμοι: Θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Τις βραδινές ώρες οι άνεμοι στο Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο θα ενισχυθούν και θα φθάσουν τα 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 09 με 10 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 11 με 13 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα θα φθάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρός.