Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι, τελικά, ο νέος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής. 

Όπως ανακοίνωσε λίγο πριν τις 10 το βράδυ η αρμόδια Επιτροπή Εκλογών (ΕΔΕΚΑΠ), με ενσωματωμένο το 70,4% των ψηφισάντων στο Β' γύρο, ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει το 68,42%, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου το 31,6%.      

Με δεδομένα αυτά τα αποτελέσματα η εκλογή του κ. Ανδρουλάκη πρέπει να θεωρείται σίγουρη.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο κ. Ανδρουλάκης, μεταξύ άλλων τόνισε:

«Σήμερα ανοίγει μια νέα σελίδα για την ιστορία της δημοκρατικής παράταξης και το ΠΑΣΟΚ», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης και συνέχισε: «Η νέα εποχή αρχίζει με δυναμισμό, με αισιοδοξία, με αυτοπεποίθηση. Με τη δική σας ισχυρή εντολή να προχωρήσουμε ενωμένοι στην ανανέωση και αναγέννηση της δημοκρατικής παράταξης. Ευχαριστώ τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία καταθέτοντας τις αγωνίες τους, τις ελπίδες τους για ένα καλύτερο μέλλον».

Και πρόσθεσε: «Δεσμεύομαι να μετατρέψω τη μεγάλη νίκη της παράταξης σε μια νίκη της πατρίδας. Θα αγωνιστούμε για την Ελλάδα της αξιοκρατίας, της διαφάνειας, της εθνικής αξιοπρέπειας», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Τα συγχαρητήρια του Γ,Α. Παπανδρέου

«Θα συνεχίσω τον αγώνα για τις προοδευτικές μας ιδέες, για να γίνει η Παράταξή μας κίνημα εξουσίας, με μια προοδευτική κυβερνητική πρόταση, που θα απαντά στα κρίσιμα προβλήματα που απασχολούν τους Έλληνες, την Ελλάδα», δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου πριν από λίγο, αφού συνεχάρη τον νέο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη και του ευχήθηκε καλή επιτυχία.

      Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι «η συμμετοχή των δημοκρατών πολιτών στην εκλογική μας διαδικασία ήταν μεγάλη. Είναι μήνυμα ευθύνης για όλους μας. Όλοι μαζί, οφείλουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των μελών, των φίλων και των δημοκρατών πολιτών».      

Ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτήν τη δημοκρατική διαδικασία και βέβαια, όσους τον στήριξαν σε αυτήν την προσπάθεια. «Θα μου επιτρέψετε να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους συνεργάτες μου και τους εθελοντές, που έδωσαν ό,τι καλύτερο είχαν σε αυτήν τη σύντομη για μας, αλλά απαιτητική εκλογική μάχη», επεσήμανε ο κ. Παπανδρέου.

Πώς ψήφισε η Θεσσαλονίκη

Στις κάλπες της Α' Θεσσαλονίκης στον σημερινό δεύτερο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου του Κινήματος Αλλαγής ψήφισαν 10.392 (έναντι 13.782 την προηγούμενη Κυριακή). Έγκυρα είναι 10.309, άκυρα 46 και 37 λευκά.

Πρώτος αναδείχθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης με 7.151 ψήφους(4.350 την προηγούμενη Κυριακή) και ποσοστό 69,12%, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου έλαβε 3.158 ψήφους (3.095 την προηγούμενη Κυριακή) και ποσοστό 30,52%.

Στις κάλπες της Β' Θεσσαλονίκης στον σημερινό δεύτερο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου του Κινήματος Αλλαγής ψήφισαν 4.843 (έναντι 6.163 την προηγούμενη Κυριακή). Έγκυρα είναι 4.820 και 23 άκυρα/λευκά.

Πρώτος αναδείχθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης με 3.650 ψήφους (2.391 την προηγούμενη Κυριακή) και ποσοστό 75,36 %, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου έλαβε 1.170 ψήφους (1.245 την προηγούμενη Κυριακή) και ποσοστό 24,15 %.