Δεινή ήττα Ζέρβα χαρακτηρίζει, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Μαζί" στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, την καταψήφιση του τεχνικού προγράμματος του δήμου Θεσσαλονίκης για το 2022.

Το Τεχνικό Πρόγραμμα έλαβε 18 θετικές ψήφους, ενώ οι αρνητικές ήταν 19.

Για το θέμα εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

"Δεινή ήττα υπέστη ο κ.Ζέρβας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, στο οποίο συζητήθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα που πρότεινε για το 2022. Μετά από μια αποκαλυπτική συζήτηση, έγινε ξεκάθαρο, ότι όλα τα σημαντικά έργα για την πόλη, τα οποία είχαν προγραμματιστεί από την προηγούμενη Διοίκηση, έχουν βαλτώσει, ή προχωρούν με πολύ μεγάλη καθυστέρηση.

Τα νέα έργα που εξαγγέλλει συχνά ο κύριος Ζέρβας στα ΜΜΕ, δεν περιλαμβάνονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα, ή εγγράφονται απλώς χωρίς καμία προοπτική υλοποίησης. Πρόκειται στην πραγματικότητα για ένα εικονικό Τεχνικό Πρόγραμμα, το οποίο δε δίνει καμία αναπτυξιακή πνοή στη Θεσσαλονίκη και δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των Θεσσαλονικέων. Εύλογα καταψηφίστηκε με 19 αρνητικές ψήφους, έναντι 18 θετικών.

Στην πραγματικότητα καταδικάστηκε η συνολική πορεία της Διοίκησης Ζέρβα και η μέχρι τώρα θητεία του, ως μια χαμένη διετία για την πόλη και τους Θεσσαλονικείς".

Σημειώνεται ότι μπορεί οι αρνητικές ψήφοι να ξεπέρασαν τις θετικές, ωστόσο το τεχνικό πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός του κεντρικού δήμου «πέρασαν», διότι ο νόμος προβλέπει τη μη έγκρισή του μόνο εάν η αντιπολίτευση προτείνει στον αντίποδα ένα διαφορετικό τεχνικό πρόγραμμα. Σε αυτή την περίπτωση, η αντιπολίτευση δεν προχώρησε σε νέα πρόταση ή σε τροποποιήσεις του υπάρχοντος τεχνικού προγράμματος, κάτι που δίνει το «πράσινο φως» σε αυτό της διοίκησης έστω και αν λάβει μόνο μία ψήφο!