Πολλαπλές αντιδράσεις προκαλεί έγγραφο των 183 σελίδων, το οποίο αποκαλύπτει σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών. 

Με έγγραφό της στις 30.11.2021 η Ακτωρ υποβάλλει αίτημα για αποζημίωσή της «προς ανόρθωση της ζημίας, την οποία υπέστη κατά το χρονικό διάστημα 1.2.2021 έως και 30.4.2021 και εξακολουθεί να υφίσταται», όπως σημειώνει, «συνεπεία συνεχιζόμενων μέχρι και σήμερα καθυστερήσεων της Α.Μ. αναφορικά με τα κρίσιμα ζητήματα, ιδίως σε σχέση με τον Σταθμό “Βενιζέλου” με αποκλειστική υπαιτιότητα της τελευταίας ως ΚτΕ (σημ. κυρίου του έργου). Το ποσό της αιτούμενης αποζημίωσης ανέρχεται συνολικά σε δυο εκατομμύρια πεντακόσιες πενήντα τρεις χιλιάδες τριακόσια εννιά ευρώ και 0,12 (2.553.309,12 €)», δηλαδή για 3 μήνες.

Το δημοσίευμα προβάλει τις απόψεις της κατασκευάστριας εταιρίας η οποία και έχει συντάξει το σχετικό έγγραφο. Σύμφωνα με αυτό, η εταιρία υποστηρίζει ότι, μετά τη λήξη των αρχαιολογικών εργασιών στο σταθμό Βενιζέλου θα χρειαστεί παράταση για την κατασκευή του: «Ωστόσο, οι εργασίες απόσπασης των αρχαιολογικών ευρημάτων του ως άνω σταθμού άρχισαν μόλις στις 13.07.2021 […] ενώ δεν έχει αρχίσει ακόμη η κατασκευή του Σταθμού η οποία κρίνεται αβέβαιο ακόμη και σήμερα πότε θα λάβει χώρα, με αποτέλεσμα να διακυβεύεται η έγκαιρη εκτέλεση όλων των δραστηριοτήτων της κατασκευής του ιδίου σταθμού καθώς επίσης και όλων των υπολοίπων δραστηριοτήτων που έπονται και συνδέονται με την κρίσιμη διαδρομή (π.χ. δραστηριότητες δοκιμών και θέσης σε λειτουργία του έργου), ενώ κρίνεται πλέον βέβαιη η αναγκαιότητα χορήγησης περαιτέρω παράτασης των τμηματικών προθεσμιών και της συνολικής προθεσμίας του έργου (29.4.2023)», αναφέρεται στο έγγραφο.

Με αφορμή το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, προχώρησαν σε κοινή δήλωση ο Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Παππάς με τον Αναπληρωτή Τομεάρχη Μεταφορών Χρήστο Γιαννούλη. Κάνουν λόγο για "κατατεμαχισμένο μνημείο" και τονίζουν:

«Η επιλογή των Μητσοτάκη, Καραμανλή και Μενδώνη να αλλάξουν τον σχεδιασμό υλοποίησης του Μετρό Θεσσαλονίκης κοστίζει πολύ ακριβά. Κοινωνικά, οικονομικά, πολιτιστικά.  Το ορόσημο της ολοκλήρωσής του στο τέλος του 2023, όπως το παρουσίασε ο κ. Μητσοτάκης, καταρρέει. Το ίδιο και τα ψέματα της Ν.Δ. Η Θεσσαλονίκη σήμερα θα είχε μετρό.  Αντί αυτού, βιώνει ένα έγκλημα. Δεν έχουμε τείχος ανοσίας αλλά τείχος αναξιοπιστίας, που έχτισε με επιτυχία ο Κυριάκος Μητσοτάκης».