Ένας 36χρονος, που αναζητούνταν στη Γερμανία για απάτη, συνελήφθη στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, μετά από συνεργασία αστυνομικών Υπηρεσιών σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, με τις Γερμανικές Αρχές, το Τμήμα SIRENE της Δ.Δ.Α.Σ. και τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Με το που διαπιστώθηκε ότι ο 36χρονος ήταν στην Ελλάδα, άμεσα συστήθηκε ειδική ομάδα έρευνας με αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων, οι οποίοι στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, χθες (25-12-2021) το απόγευμα, τον εντόπισαν στην περιοχή του Ευόσμου και τον συνέλαβαν. Μάλιστα, κατά τη σύλληψή του, ο καταζητούμενος αντιστάθηκε σθεναρά απωθώντας βίαια τους αστυνομικούς, με συνέπεια τον ελαφρύ τραυματισμό ενός από αυτούς, ο οποίος μετέβη σε Νοσοκομείο, όπου αφού του παρασχέθηκε ιατρική βοήθεια, αποχώρησε.

Σε βάρος του 36χρονου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης από τις Γερμανικές Αρχές για τα αδικήματα της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, πράξεις που τελέστηκαν στη Γερμανία, σε μεμονωμένα χρονικά διαστήματα μεταξύ των ετών 2016 και 2019. 

Ο 36χρονος άντρας θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.