Με τον καιρό να αρχίζει σιγά σιγά να δείχνει τα δόντια του, ο Δήμος Καλαμαριάς έχει ήδη προετοιμαστεί για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων. 

Από το πρωί ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, ενημερώνεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες, σχετικά με την ετοιμότητα που υπάρχει, ενώ έχει επιθεωρήσει τα σημεία, απ’ όπου θα γίνει η διανομή αλατιού.  Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Καλαμαριάς βρίσκεται ήδη σε εγρήγορση και το προσωπικό της θα τεθεί σε 24ωρη επιφυλακή, εάν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Για την μάχη κατά του παγετού είναι διαθέσιμα: 

Ένα μεγάλο εκχιονιστικό 4 Χ 4 με αλατοδιανομέα 4m3 

Δύο σετ λεπίδας εκχιονισμού και αλατοδιανομέα 0.7m3 

Αλάτι αποπαγοποίησης 300 Tn

6.000 σάκοι με αλάτι για τα σημεία διανομής 8 – 10 Kg έκαστος.

«Κύριο μέλημά μας είναι οι κεντρικές αρτηρίες του Δήμου να μείνουν ανοιχτές. Ας μην ξεχνάμε ότι η Καλαμαριά βρίσκεται σε κομβικό σημείο, αφού συνδέει τη Θεσσαλονίκη με το Διεθνές Αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Επίσης στα όρια του Δήμου μας υφίσταται και ο κόμβος σύνδεσης της Περιφερειακής Οδού μεταξύ του Νοσοκομείου Άγιος Παύλος και του Αμαξοστασίου του ΟΑΣΘ απ’ όπου εξορμούν τα Αστικά Λεωφορεία εξυπηρέτησης του κοινού στο σύνολο του δικτύου συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης» επεσήμανε ο κ. Δαρδαμανέλης. 

Εκτός από τα μηχανήματα, που θα φροντίσουν οι δρόμοι να παραμείνουν ανοιχτοί ο Δήμος έχει επιλέξει 14 σημεία διανομής αλατιού, τα οποία μπορεί ο κάθε Δημότης να βρει στον χάρτη που έχει δημοσιευθεί στο διαδίκτυο, πατώντας Εδώ