Ανοικτό εμπορικό κέντρο αποκτά η Θεσσαλονίκη. Η εναρκτήρια εκδήλωση δημιουργίας του νέου Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου Γούναρη – Open Mall Galerius, έγινε το μεσημέρι της Κυριακής, 19 Δεκεμβρίου, στη συμβολή της οδού Δημητρίου Γούναρη με την πλατεία Ναυαρίνου.

Όπως πληροφορούμαστε από το Δελτίο Τύπου του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης που πρωτοστατεί, η εκδήλωση έγινε με... επιτυχία. Μαζεύτηκαν εκεί τους ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, εκπρόσωπος του Διοικητή του Γ΄ Σώματος Στρατού/NRDC-GR, ο βουλευτής της Ν.Δ κ. Δημήτρης Κούβελας, οι Αντιδήμαρχοι Οικονομικών, κ. Μιχάλης Κούπκας, Τεχνικών Έργων, κ. Εφραίμ Κυριζίδης, Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Μαρία Καραγιάννη, Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Γιώργος Αβαρλής, Κοινωνικής Πολιτικής κ. Χάρης Αηδονόπουλος, ο κ. Χριστόφορος Εδιάρογλου, ως εκπρόσωπος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, ενώ το παρών έδωσαν επίσης, και πολλά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. 

Τι είναι, όμως, το ανοικτό εμπορικό κέντρο; Κάποια από τα υπάρχοντα καταστήματα της περιοχής θα συνεργάζονται μεταξύ τους, ενώ ο δήμος θα αναλάβει, με έργα μικρής κλίμακας, να δημιουργήσει την αίσθηση του ενιαίου χώρου.

 Διαβάζουμε στο Δελτίο Τύπου:

"Η λειτουργία του Open Mall Galerius αποσκοπεί στη δημιουργία ενός ανανεωμένου, αναβαθμισμένου αισθητικά περιβάλλοντος χώρου, ανταγωνιστικού των περιφερειακών εμπορικών κέντρων. Η ολοκλήρωση των παρεμβάσεων που περιλαμβάνονται στο σχεδιασμό αναμένεται να ενισχύσουν την ελκυστικότητα της περιοχής, δίνοντας νέα πνοή στην επιχειρηματική, οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα που λαμβάνει χώρα εντός των ορίων της.

Η έναρξη λειτουργίας του Open Mall Galerius αναμένεται μετά την αλλαγή του χρόνου ενώ, ταυτόχρονα, θα ενεργοποιηθεί το ειδικό site www.emporikosmall.gr, όπου οι καταναλωτές θα μπορούν να ενημερώνονται για τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, αλλά και η εφαρμογή emporikos mall, την οποία οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να εγκαταστήσουν δωρεάν στο κινητό τους. 

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους".