Το σχέδιο Προϋπολογισμού του Δήμου Χαλκηδόνος, για το 2022, ύψους 28 εκατομμυρίων ευρώ, ψηφίστηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος στην τοποθέτησή του χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό “ρεαλιστικό και ισοσκελισμένο” τονίζοντας ότι είναι σωστά κατανεμημένος για όλες τις δημοτικές ενότητες και προσανατολισμένος στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών, η οποία και αποτελεί έναν από τους πρωταρχικούς στόχους της διοίκησης.  

Ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος επεσήμανε ότι ο προϋπολογισμός του Δήμου δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια δημιουργική και αναπτυξιακή πορεία του δήμου για την επόμενη περίοδο. “Σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε όλοι μας προσπαθήσαμε να καταρτίσουμε έναν προϋπολογισμό με γνώμονα τη στήριξη των συνδημοτών μας και τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αναγνωστόπουλος. 

Ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος ανέλυσε τους στόχους και τους άξονες δράσεις του, τις υπηρεσίες που θέλει να προσφέρει στους πολίτες καλώντας τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου να τον στηρίξουν ώστε να υλοποιηθεί προς όφελος των δημοτών.

Η εισηγήτρια του προϋπολογισμού, Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών, Μαρία Κωστοπούλου, έκανε λόγο για έναν “ιεραρχημένο” προϋπολογισμό. “Σας καταθέτουμε το σχέδιο του Προϋπολογισμού του Δήμου μας, για το οικονομικό έτος 2022, το οποίο έχει αξιολογηθεί θετικά από το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ και βρέθηκε ότι πληρεί όλα τα κριτήρια αξιολόγησης και είναι πλήρως εναρμονισμένο με τις οδηγίες του  Υπουργείου Εσωτερικών”, είπε η κα Κωστοπούλου. “Πρόκειται για έναν ρεαλιστικό και ιεραρχημένο προϋπολογισμό πλήρως προσαρμοσμένο στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που ζούμε και λόγω της πανδημίας” τόνισε η Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών συμπληρώνοντας ότι: “Γνώμονάς μας υπήρξε η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και για το λόγο αυτό φροντίσαμε ως Δημοτική Αρχή να συμπεριλάβουμε έργα και δράσεις για την καθαριότητα, την ανακύκλωση, την ανάπτυξη των υποδομών, τις συντηρήσεις και επισκευές του πάγιου εξοπλισμού μας, την προμήθεια μηχανημάτων αλλά και την αναβάθμιση της λειτουργίας των υπηρεσιών μας, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό”. 

Η κα Κωστοπούλου θέλησε να ευχαριστήσει όλους τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών αλλά και των Διευθύνσεων Διοικητικών και Τεχνικών Υπηρεσιών για τη συμβολή τους στην κατάρτιση του σχεδίου προϋπολογισμού και την ουσιαστική και αποτελεσματική δουλειά που διενήργησαν όλο αυτό το διάστημα.

Να σημειωθεί ότι το σχέδιο του Προϋπολογισμού υπερψηφίστηκε από τη Διοικούσα Παράταξη, την Παράταξη ”Σύμπραξη Ευθύνης” με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Σαραφίδη και τον ανεξάρτητο Δημοτικό Σύμβουλο, Διαμαντή Διαμαντή, τους οποίους ο Δήμαρχος ευχαρίστησε για τη θετική και υπεύθυνη, όπως τη χαρακτήρισε, στάση τους. Από τη συνεδρίαση απείχε η Παράταξη “Πρώτα ο Πολίτης” με επικεφαλής τον Μαυρουδή Μηντσιούδη, η Παράταξη “Λαϊκή Συσπείρωση” με επικεφαλής τον Παναγιώτη Μαρκίδη και ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Λουκάς Ευσταθιάδης ενώ το σχέδιο του Προϋπολογισμού καταψήφισαν η Παράταξη “Ενεργοί Δημότες” με επικεφαλής τον Μηνά Μηντζαρίδη και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Απόστολος Στεργιάδης.