Δεν είναι ασυνήθιστο δημοσιογράφοι του αθλητικού ρεπορτάζ να μετατρέπονται και σε συγγραφείς βιβλίων. Ωστόσο είναι σχετικά ασυνήθιστο να γίνονται συγγραφείς όχι αθλητικού περιεχομένου εκδόσεων, αλλά αντίστροφα μυθιστοριογράφοι της αστυνομικής μυθοπλασίας. Αυτή την επιλογή έκανε και ο Θεσσαλονικέας αθλητικός συντάκτης Γιάννης Χατζηϊωαννίδης, επί 27 χρόνια παρουσιαστής αθλητικών ειδήσεων στην Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης όπως και στο αντίστοιχο Δημοτικό Ραδιόφωνο FM 100. Όχι βέβαια πως σταμάτησε την πλούσια δημοσιογραφική διαδρομή του, αλλά παρενθετικά έβαλε στην καθημερινή δραστηριότητα του και την συγγραφή μιας αστυνομικής τριλογίας, το πρώτο βιβλίο της οποίας ήδη κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία με τίτλο «Ζάρια με τον θάνατο».
Το θέμα του βιβλίου πραγματεύεται μια ιστορία με διαχρονικής σημασίας ζητήματα, όπως η δύναμη του χρήματος, η αγάπη για την οικογένεια, η δίψα για εκδίκηση, η προδοσία, η διαφθορά, και γενικά τις πιο σκοτεινές πλευρές του ανθρώπου. Μια ιστορία βγαλμένη κατευθείαν από έναν κόσμο βουτηγμένο στο αίμα, στην ασυδοσία, στην προδοσία και στην απληστία. Αλλά ο ίδιος αυτός κόσμος, είναι ένας κόσμος κανόνων και αφοσίωσης στις αρχές της «familias». Μια αφοσίωση που αδυνατεί να κατανοήσει ο περισσότερος κόσμος. Ο συγγραφέας αναφέρει σχετικά με το θέμα του: "Προτιμώ να μην αναζητήσει κανείς σας τυχόν ομοιότητες με πρόσωπα μέσα από την ιστορία μου. Γιατί απλά τίποτα από όσα θα διαβάσετε δεν συνέβη ποτέ. Τα γεγονότα και οι χαρακτήρες της ιστορίας μου ανήκουν στην σφαίρα της μυθοπλασίας. Όσο και αν μοιάζει τόσο αληθινή".
Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου ο Γιάννης Χατζηϊωαννίδης αναφέρει: «Θέλω να είμαι πολύ ειλικρινής μαζί σας. Για αυτό θα σας εκμυστηρευτώ κάτι. Έγραψα μια ιστορία. Είναι αρκετά σκληρή και δεν έχει καλό τέλος. Βασικά δεν έχει καθόλου τέλος. Είναι μια ιστορία για την ιερή ανδρική φιλία και για τις υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν. Μια ιστορία γεμάτη στυλ, συμπεριφορά, σεβασμό, αφοσίωση, όραμα, μπίζνες, και κυρίως μαθήματα για φίλους και εχθρούς".

Ο δημοσιογράφος - συγγραφέας γεννήθηκε στην Παλαιοκώμη Σερρών την 1η Ιανουαρίου 1963 από Πόντιους- πρόσφυγες γονείς. Εργάστηκε από μικρός στον αθλητικό Τύπο της Θεσσαλονίκης και ο εγκλεισμός των πρόσφατων lockdown του έδωσε την ευκαιρία της αξιοποίησης του χρόνου αυτού με την συγγραφή του πρώτου βιβλίου του, το οποίο θα είναι ο προπομπός της τριλογίας που θα ολοκληρώσει το πόνημα του. Ο ίδιος συμπληρώνει: "Καθώς ο κορονοϊός μας έκλεισε στο σπίτι, ανατρέποντας τις ζωές μας, δημιούργησα μια ιστορία που πηγάζει από την "αυτοκρατορία της σιωπής". Τα αφεντικά του οργανωμένου εγκλήματος, οι υμνητές της τοκογλυφίας, κι ένας εκτελεστής που ακολουθεί κατά γράμμα τους παραδοσιακούς κανόνες της σιωπής, είναι ο άξονας πάνω στον οποίο έστησα αυτόν τον μύθο που περιλαμβάνει παιχνίδια εξουσίας ιστορίες δικαιοσύνης αλλά και εκδίκησης που ανοίγουν πληγές που δύσκολα επουλώνονται".

Η συνέχεια επί του αναγνωστηρίου.