Χαμός στη Θεσσαλονίκη για μια τέντα τεραστίων διαστάσεων που στήθηκε στον Κήπο των Εποχών

Το... μαλλί της τρελής έγινε, στη Θεσσαλονίκη, τις τελευταίες ημέρες, με μια τεράστια τέντα, που θύμιζε περισσότερο τσίρκο, την οποία έστησαν στον Κήπο των Εποχών της νέας παραλίας της Θεσσαλονίκης. 

Οι κάτοικοι ξεσηκώθηκαν, ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας το ίδιο κι ο δήμος Θεσσαλονίκης έψαχνε επί... τριήμερο να βγει ποιος και πώς έστησε μια τέτοια κατασκευή χωρίς να τον ρωτήσει.

Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας ζήτησαν την παρέμβαση του εισαγγελέα, την ίδια ώρα που στο Facebook όλοι έσερναν τα εξ αμάξης στη διοίκηση Ζέρβα, καθώς θεωρούσαν ότι δεν ήταν δυνατό ο οποιοσδήποτε να στήνει τσαντίρια σε δημόσιους χώρους, χωρίς ο δήμος να γνωρίζει το παραμικρό. Γράφτηκαν ακόμη και... εγκώμια για την προηγούμενη διοίκηση (του Γιάννη Μπουτάρη) που "σεβόταν περισσότερο το περιβάλλον", καθώς τα χρόνια πέρασαν κι όλοι ξέχασαν ότι επί αυτής της διοικήσεως είχαν δοθεί σε ιδιώτες τα περίφημα Γυάλινα Περίπτερα, για να γίνουν χώροι εστίασης.

Όταν προέκυψε ότι η τέντα στήθηκε για να στεγαστούν δραχμοβόρα ηλεκτρικά μηχανήματα για παιδιά ("παπάκια", "αλογάκια" κι άλλα τέτοια), τα δημοσιεύματα στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης έγιναν -ακόμη και- αγενή.

Από το δήμο αναζητήθηκε το ποιος έδωσε την άδεια. Σήμερα, προέκυψε ότι υπεύθυνη για το τερατούργημα ήταν η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), στην οποία και ανήκει ο χώρος. Μάλιστα, ο δήμαρχος έστειλε επιστολή προς την ΕΤΑΔ στην οποία εκφράζει "αγανάκτηση", "έκπληξη" και καθιστά σαφές "ότι για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, για εμένα προσωπικά αλλά και για κάθε Θεσσαλονικιό η νέα παραλία δεν συνιστά πεδίο ανάπτυξης ανάλογων ευκαιριακών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, αλλά είναι ένα σημείο αναφοράς -και μάλιστα υπερτοπικής σημασίας- για την πόλη, μια περιοχή μοναδικής ομορφιάς, υπόδειγμα δημόσιου χώρου".

Ζητά, ακόμη, από την ΕΤΑΔ να αναλάβει την ευθύνη συντήρησης του χώρου, όπως οφείλει, καθώς και "έστω και αυτήν την ύστατη ώρα" να αναθεωρήσει τη στάση της.