Σαφώς πιο διαβασμένος ο Λουτσέσκου, κέρδισε στο σκάκι της Λεωφόρου τον Γιοβάνοβιτς και, με τα στημένα, πήρε ευρεία (αν και δύσκολη) νίκη με 1-3 από τον Παναθηναϊκό.

Ειδικά για το πέναλτι, που έβαλε μπροστά τον Δικέφαλο κι έκανε τους παίκτες του Παναθηναϊκού να πετάξουν λευκή πετσέτα, ένα έχουμε να πούμε: Ο αγκώνας του Βέλεθ βαπτίστηκε ώμος, η κλοτσιά του Βιγιαφάνες, όμως, βρήκε το πόδι του Μιχαηλίδη και ο VAR σωστά υπέδειξε στον διαιτητή να το ξαναδεί. Ο Ισπανός πήγε στην οθόνη, έριξε και μια κίτρινη στον Άκπομ που φώναζε από πίσω του (θα μπορούσε να δείξει και σε άλλους, ειδικά γηπεδούχους), είδε την κλοτσιά, καταλόγισε το πέναλτι και το παιχνίδι έγειρε οριστικά και αμετάκλητα στον καλύτερο... Κι αυτός ήταν ο ΠΑΟΚ.

Ως τότε, ο Δικέφαλος είχε τις ευκαιρίες -στο α μέρος- να πάει στα αποδυτήρια με μεγαλύτερο υπέρ του σκορ. Ο Μπρινιόλι, όμως, ήταν πολύ καλός κάτω από τα δοκάρια. Μάλιστα λίγο έλειψε να βγάλει και την προσπάθεια του Άκπομ που έκανε το 0-1, με προβολή, χάρη στο πείσμα του Βιερίνια που κέρδισε την μπάλα στο κέντρο (και τραυματίστηκε, με αποτέλεσμα μετά από μερικά λεπτά να αποχωρήσει) για να περάσει στον Ζίβκοβιτς, ο οποίος, ανάμεσα σε... πέντε παίκτες του ΠΑΟΚ, πέρασε την μπάλα από την τρύπα της βελόνας, βρήκε τον Άγγλο κι εκείνος άνοιξε το σκορ.

Με το ίδιο στιλ ξεκίνησε και το β για τον ΠΑΟΚ, που πίεζε τον Παναθηναϊκό ψηλά και τον ανάγκαζε να παίζει μονδιάστατα, αφού ο μόνος που ξέφευγε ήταν ο Χουανκάρ και προβλημάτιζε την δεξιά πλευρά της άμυνας του Δικεφάλου. Με τις αλλαγές, όμως, ο Γιοβάνοβιτς κατάφερε να... πάρει γκολ. Ο Μαουρίτσιο ήταν ο σκόρερ, με σουτ από μακριά και από εκεί κι έπειτα ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε και έκανε το γήπεδο να γέρνει...

Χρειάστηκε περίπου 10 λεπτά ο ΠΑΟΚ για να επανέλθει, είδε, όμως, τον Μουργκ να χάνει δυο απανωτές ευκαιρίες. Κι ύστερα ήρθε το πέναλτι κι ένα φάουλ στο 90+7, που μετέτρεψε αλά... Φραντσέσκος σε γκολ ο Κούρτιτς. 

Από τους γηπεδούχους ξεχώρισε με διαφορά ο Χουάνκαρ. Από τους φιλοξενούμενους ήταν πολλοί οι διακριθέντες, αλλά θα το πιστώσουμε στον Κούρτιτς που μας θύμησε τον Φραντσέσκο με την εκτέλεση φάουλ με την οποία σφράγισε το ματς.

Στον επίλογο του αγώνα, η διαιτησία ήταν καλή.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Λεωφόρου Αλεξάνδρας

Γκολ: 59' Μαουρίτσιο / 13' Άκπομ, 85' Κούρτιτς (πεν.), 90+7' Κούρτιτς

Δοκάρια: - / -

Διαιτητές: Κάρλος Ντελ Θέρο Γκράντε, Ινίγκο Πριέτο Λοπέθ ντε Θεραϊν, Γκονθάλο Γκαρθία Γκονθάλεθ (Ισπανία), 4ος Διαιτητής: Κωνσταντίνος Περράκης

Κίτρινες: 19' Αλεξανδρόπουλος, 71' Καρλίτος, 87' Βιγιαφάνιες, 90+7' Χουανκάρ / 45+2' Τέιλορ, 53' Μιχαηλίδης, 82' Άκπομ

Κόκκινες: - / -

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σάρλια, Χουάνκαρ, Παλάσιος, Ρούμπεν, Αλεξανδρόπουλος (58’ Μαουρίσιο), Βιτάλ (58’ Χατζηγιοβάνης), Καρλίτος (78’ Μακέντα), Ιωαννίδης (66’ Βιγιαφάνιες).

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Τέιλορ, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια (33’ λ. τρ. Ροντρίγο), Εσίτι (86’ Σβαμπ), Κούρτιτς, Αντρ. Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ, Μουργκ (70’ Ελ Καντουρί), Άκπομ (87’ Σφιντέρσκι).