Μαραθωνοδρόμος, με διακρίσεις διακρίσεις σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο, ήταν η 42χρονη ποδηλάτισσα, η οποία παρασύρθηκε και σκοτώθηκε από φορτηγό σήμερα το πρωί στη συμβολή της προέκτασης Αγ. Δημητρίου με Λαμπράκη, στο Νησάκι Τριανδρίας.

Η Δήμητρα Ιορδανίδου, υπάλληλος της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, είχε κατακτήσει δύο φορές την 3η πανελλήνια θέση και δύο φορές της 4η θέση στο Μαραθώνιο της Αθήνας, είχε εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους μαραθώνιους της Στοκχόλμης και του Ναγκάνο στην Ιαπωνία. Αρχικά αγωνιζόταν με τα χρώματα του ΠΑΟΚ, στη συνέχεια με το ΓΑΣ Κουφαλίων, με τον Ηρακλή και με τον Τρίτωνα Θεσσαλονίκης. Τελευταία ασχολούνταν με το τρίαθλο.

«Είμαι σοκαρισμένη. Δεν μπορώ να το πιστέψω αυτό που έγινε. Με πήρε τηλέφωνο ο πατέρας της Δήμητρας και μου είπε ότι πάει στο νοσοκομείο γιατί η Δήμητρα είχε εμπλακεί σε τροχαίο. Μετά από λίγη ώρα με πήρε τηλέφωνο και πάλι ο πατέρας της και μου είπε χάσαμε τη Δήμητρα» αναφέρει στο newsit.gr οικογενειακή φίλη της αδικοχαμένης αθλήτριας.

“Τα έχω χαμένα δεν μπορώ να πώς τίποτα. Θα μιλήσουν άλλοι αργότερα για τη Δήμητρα”,  λέει με τρεμάμενη φωνή στο newsit.gr, o πατέρας της Δήμητρας, Χρήστος.  

Η κοπέλα έμενε στα Κουφάλια της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή όπου μεγάλωσε ενώ ήταν αγαπητή στη γειτονία της αλλά καις τους κατοίκους της πόλης της.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η άτυχη αθλήτρια διέσχιζε τη Γρηγορίου Λαμπράκη με ποδήλατό της και το φορτηγό την παρέσυρε όταν ο οδηγός του έστριψε στην Αγίου Δημητρίου.