Αντιφασιστική συναυλία στην πλατεία Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα, με αφορμή τον ένα χρόνο από τη δικαστική  καταδίκη της Χρυσής Αυγής. 

Στη συναυλία ακούστηκαν αντιφασιστικά , αντιναζιστικά τραγούδια και συνθήματα, ενώ τονίστηκε από  ομιλητές η ανάγκη  "απομόνωσης των φασιστών και των ναζιστών από τα σχολεία και τις γειτονιές" και  "καταδίκης φαινομένων ρατσισμού, νεοναζισμού και φασισμού", καθώς και "εξάλειψης των αιτιών που τα γεννούν".

Την εκδήλωση διοργάνωσαν σωματεία εργαζομένων, φοιτητικοί σύλλογοι, κοινωνικοί φορείς και οργανώσεις, αντιρατσιστικές κινήσεις, ενώ στη συναυλία συμμετείχαν γνωστοί καλλιτέχνες.

Κεντρικός ομιλητής, ο Δημήτρης Μπελόπουλος, Γραμματέας της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, ο οποίος ανέφερε ότι ένα χρόνο μετά "η πραγματικότητα επιβεβαιώνει, αυτό που εκατοντάδες σωματεία, μαζικοί φορείς τονίζαμε την ημέρα της καταδίκης της ΧΑ. Είναι εγκληματίες επειδή είναι ναζιστές και φασίστες. Και ο φασισμός δεν μπαίνει στην άκρη με δικαστικές αποφάσεις, αλλά πρώτα και κύρια με την αποφασιστική δράση του εργατικού λαϊκού κινήματος". Πρόσθεσε πως "οι επαναλαμβανόμενες φασιστικές επιθέσεις στη Δυτική Θεσσαλονίκη αποδεικνύουν πως με το φασισμό δεν τελειώσαμε. Και πως θα μπορούσαμε να τελειώσουμε όσο δεν ξεμπερδεύουμε με το σύστημα που τον γεννά, τα αφεντικά των φασιστών, όσους βολεύονται και έχουν συμφέρον από τη δράση τους".

Προηγήθηκε πορεία, η οποία  ξεκίνησε στις έξι και μισή το απόγευμα, από το άγαλμα του Βενιζέλου.

Αντιφασιστικές συγκεντρώσεις και πορείες πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία των εργατικών σωματείων στην Αλεξανδρούπολη, τη Δράμα και την Ξάνθη όπου μαζική ήταν και η συμμετοχή των φοιτητών. Στην Καβάλα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και συναυλία με τη συμμετοχή του μουσικού συγκροτήματος των εργατικών σωματείων.

Φωτογραφία από το 902.gr