Την πρόθεση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, αν σκοπεύει να ανανεώσει ή να παρατείνει τις συμβάσεις εργαζόμενων ορισμένου χρόνου στις δημόσιες δομές υγείας, ζητά να πληροφορηθεί, με ερώτησή του στη Βουλή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Γιαννούλης.

«Οι εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου είναι μια μεγάλη κατηγορία εργαζομένων περίπου 6.000 σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας και παρέχουν σημαντικό έργο, ειδικά υπό την παρούσα υγειονομική κρίση. Καλύπτουν πάγιες ανάγκες και είναι χρέος της κυβέρνησης να βρει, με διακομματική συναίνεση, τη ρύθμιση εκείνη, που θα δίνει εργασιακή προοπτική στους σημερινούς συμβασιούχους και θα καλύπτει με σταθερό και ποιοτικό τρόπο τις ανάγκες του ΕΣΥ", υποστηρίζει ο κ. Γιαννούλης. 

Την ερώτηση συνυπογράφουν 47 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, και ζητούν να μάθουν αν ο υπουργός Υγείας 

1.Προτίθεται να ανανεώσει ή να παρατείνει τις συμβάσεις εργασίας των εργαζόμενων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στις δημόσιες δομές υγείας.

2.Σκοπεύει να επαναφέρει το νομοθετικό πλαίσιο που επιτρέπει την κάλυψη των αναγκών του ΕΣΥ στους τομείς της καθαριότητας-σίτισης-φύλαξης μέσω ατομικών συμβάσεων εργασίας;