Έναν 36χρονο εντόπισαν αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος επειδή είχε κατεβάσει από το Ίντερνετ, είχε στο σπίτι του και διέθετε, πάλι μέσω Διαδικτύου, ηλεκτρονικό υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Ο 36χρονος εντοπίστηκε στο πλαίσιο της επιχείρησης με την κωδική ονομασία «UNCOVERII» η οποόια βρίσκεται, συνεχώς, σε εξέλιξη, με σκοπό τον εντοπισμό διακινητών ηλεκτρονικού υλικού αυτού του είδους.

Μετά από πολύμηνη, ενδελεχή και εμπεριστατωμένη διαδικτυακή έρευνα και ψηφιακή ανάλυση ψηφιακών δεδομένων, με τη χρήση ειδικών λογισμικών προγραμμάτων, εντοπίστηκε ο 36χρονος, ο οποίος, τουλάχιστον 17 φορές, είχε κατεβάσει και διαμοίραζε τουλάχιστον 337 αρχεία με περιεχόμενο πορνογραφίας ανηλίκων.

Ακολούθησε ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων και των ψηφιακών δεδομένων, κατά την οποία προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη διακινούνταν από το δίκτυο ελληνικών εταιριών και ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Εκδόθηκε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ενημερώθηκαν οι εταιρίες και από την περαιτέρω αστυνομική προανάκριση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του 36χρονου και η κατοικία του στη Θεσσαλονίκη.

΅Εναντίον του σχηματίστηκε  δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος ενός 36χρονου από τη Θεσσαλονίκη για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου. Η δικογραφία που σχηματίστηκε διαβιβάστηκε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, αστυνομικοί της οποίας έκαναν έφοδο στο σπίτι του και προέκυψε η εμπλοκή του στην υπόθεση. Κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 σκληροί δίσκοι, από τους οποίους ο ένας επιμελώς κρυμμένος, κινητό τηλέφωνο και κάρτα sim.

Από την περαιτέρω επιτόπια έρευνα στα ψηφιακά πειστήρια, βρέθηκαν πλήθος αρχείων (φωτογραφίες και βίντεο) πορνογραφίας ανηλίκων και ως εκ τούτου ο ημεδαπός συνελήφθη.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε από τον αρμόδιο Εισαγγελέα σε Ανακριτή.