Στο... φόρτε τους βρίσκονται, το τελευταίο χρονικό διάστημα, τα δυο από τα λιμάνια της Βόρειας Ελλάδας, αυτό της Θεσσαλονίκης κι εκείνο της Αλεξανδρούπολης.

Σήμερα, Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης η δεύτερη συνεδρίαση για φέτος του Συμβουλίου Χρηστών Λιμένος Θεσσαλονίκης, υπό την Προεδρία του Εκτελεστικού Προέδρου Δ.Σ. της ΟΛΘ Α.Ε., Αθανάσιου Λιάγκου και τη συμμετοχή του Διευθύνοντος Συμβούλου – Γενικού Εκτελεστικού Διευθυντή της ΟΛΘ Α.Ε., Franco Nicola Cupolo και στελεχών της Eταιρείας.

Στη συνεδρίαση, τα μέλη της Λιμενικής Κοινότητας συζήτησαν για την πρόοδο των αναπτυξιακών έργων υποδομής, την αναβάθμιση του εξοπλισμού και των παρεχόμενων υπηρεσιών, τη βελτίωση της συνδεσιμότητας καθώς και τις εξαιρετικές προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης, ως επακόλουθο της δυναμικής φετινής πορείας στην Κρουαζιέρα και την Ακτοπλοΐα του Λιμένα Θεσσαλονίκης.

Ο ΟΛΘ Α.Ε. έχει επενδύσει πολλά στην κρουαζιέρα κι ελπίζει του χρόνου, με τον κορωνοϊό περιορισμένο χάρη σε εμβόλια και φάρμακα, να πάει -σαφώς- καλύτερα από ό,τι εφέτος. Καθώς το εμπορικό κομμάτι δεν φαίνεται να ανακάμπτει γρήγορα και, με τις τιμές στα ύψη λόγω Κίνας(έχει αυξηθεί κατακόρυφα η τιμή μεταφορικών των εμπορευματοκιβωτίων), όσον αφορά τις μεταφορές, αλλά και με δεδομένο ότι η κυβέρνηση δείχνει ενδιαφέρον να προχωρήσουν τα έργα διασύνδεσες του λιμανιού με σιδηροδρομικό και οδικό δίκτυο, το κομμάτι του τουρισμού αρχίζει να γίνεται ενδιαφέρον. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από πολλές μεριές και για τη δημιουργία αποβάθρας για υδροπλάνα, κάτι που θα περπατήσει εάν και εφόσον όσοι τα χρησιμοποιούν μπορούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους με κάποιον τρόπο.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν συνολικά 18 εκπρόσωποι από 17 φορείς (χρήστες και μέλη της ευρύτερης κοινότητας του Λιμένα) οι οποίοι αντάλλαξαν απόψεις για ποικίλα ζητήματα που αφορούν την άριστη λειτουργία του Λιμένα της Θεσσαλονίκης ως κύρια πύλη της Νοτιοανατολικής, Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Κλείνοντας τη συζήτηση, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος Δ.Σ. της ΟΛΘ Α.Ε., Αθανάσιος Λιάγκος, δήλωσε: «Με κοινό όραμα και ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας, συμπορευόμαστε με τους χρήστες και τα μέλη της ευρύτερης λιμενικής κοινότητας για την μετατροπή του Λιμένα της Θεσσαλονίκης σε ένα υπερσύγχρονο λιμάνι και τη διαρκή βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς του».

Στα πάνω της η Αλεξανδρούπολη

Όσον αφορά το λιμάνι της Αλεξανδρούπολής, αυτό έγινε ακόμη και θέμα στον Τουρκικό Τύπο! Το Halktv.com.tr αναφέρει ότι αμερικανικός σταθμός "πρωτοφανούς μεγέθους" φθάνει στην Αλεξανδρούπολη και κάνει λόγο για μεγάλο αριθμό ελικοπτέρων, UAV, αρμάτων μάχης, αυτοκινούμενων μονάδων πυροβολικό και βαρέων όπλα που προγραμματίζονται να φθάσουν στην Ελλάδα τις επόμενες εβδομάδες.

Οι Αμερικανοί στρατιώτες θα συμμετέχουν σε άσκηση που εκτείνεται από την Αλεξανδρούπολη  στα Βαλκάνια και την Κεντρική Ευρώπη μέσω Ρουμανίας και Βουλγαρίας. 

Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης χρησιμοποιείται, ήδη, από τον αμερικανικό στρατό και έχει εκφραστεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη βελτίωση των υποδομών καθώς η ενοικίαση ειδικών εγκαταστάσεων, όπως, για παράδειγμα, αυτοτροφοδοτούμενοι προβολείς, κοστίζουν πολύ περισσότερο για τους χρήστες από ό, τι το να χρηματοδοτηθεί μια μόνιμη μονάδα. Επίσης, η διοίκηση του λιμανιού, από την πλευρά της, είχε ήδη προχωρήσει σε εκβάθυνση ώστε να είναι δυνατή η προσέγγιση πλοίων μεγάλης χωρητικότητας.

Ένα τέτοιο πλοίο, όπως το πολεμικό USNS Yumma, έχει έρθει ξανά στην περιοχή και, σύμφωνα με το τουρκικό δημοσίευμα, είναι αυτό το οποίο θα πραγματοποιήσει και τη νέα αποστολή. Στο πλαίσιο της αποστολής αυτής, πολλά στρατιωτικά οχήματα και εξοπλισμός, συμπεριλαμβανομένων των ελικοπτέρων Romeo, Sikorsky, Chinook και άρματος τύπου M1 Abrams, θα αποσταλούν στην περιοχή.

Ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ δήλωσε, «τον Νοέμβριο, περισσότερα αεροπλάνα και ελικόπτερα θα φτάσουν στην Αλεξανδρούπολη από ό, τι είχαμε φέρει ποτέ πριν», τονίζοντας με τον τρόπο αυτό το μέγεθος της αμερικανικής αποστολής.

Σύμφωνα με το τούρκικο δημοσίευμα, η αυξανόμενη παρουσία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη μέσω του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης "θα μπορούσε να ενοχλήσει τη Ρωσία".