Απίστευτη ήττα για τον ΠΑΟΚ, στην Τούμπα, εναντίον του Βόλου. Ας δείχνει το... ταμπλό 4-4, ας μοιράζονται οι δύο επικεφαλής της βαθμολογίας τους δύο βαθμούς. Οι γηπεδούχοι ηττήθηκαν κατά κράτος, αφού το 0-1 το έκαναν... 4-1, αλλά κατάφεραν να δεχτούν τρία γκολ στην επανάληψη! Η ισοπαλία είναι σαν ήττα.

Τι να πρωτοπείς για αυτά που φταίνε... Το 0-1 του Βόλου ήταν απίστευτο λάθος της άμυνας του ΠΑΟΚ, όταν ο Σβαμπ (που ήταν αρνητικός απόψε) "χώθηκε" μπροστά από τον Μιχαηλίδη, έχασε το κοντρόλ και από εκεί έρχεται το πρώτο γκολ των φιλοξενούμενων. 

Ο Μιχαηλίδης πήρε το αίμα του... συμπαίκτη του πίσω. Ισοφάρισε με τη... βοήθεια του κοινού (στην κεφαλιά του η μπάλα προσκρούει σε αντίπαλο και παίρνει αντίθετη πορεία για τα δίχτυα).

Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ έπαιξε σα διεκδικητής του πρωταθλήματος. Γρήγορα, με τον Μπίσεσβαρ να βγαίνει στα άκρα και από εκεί να δημιουργεί, τον Άκπομ εκτελεστή και τον Ζίβκοβιτς κρυφό κυνηγό να παίρνει χαμένες μπάλες και να τα κάνει γκολ. Έτσι φθάσαμε στο 4-1 του ημιχρόνου.

Στο β μέρος ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να κοντρολάρει το παιχνίδι. Αυτό αποδείχτηκε τεράστιο λάθος. Οι φιλοξενούμενοι δεν το έβαλαν κάτω και σκόπευαν να αποδείξουν ότι βρίσκονται δίκαια στην κορυφή της βαθμολογίας, έστω και στην αρχή του πρωταθλήματος. Και το απέδειξαν.

Η άμυνα του ΠΑΟΚ δέχτηκε τα πιο χαζά γκολ που έχει δεχτεί τελευταία. Ειδικά το 4-2 έρχεται σε ρυθμό προπόνησης... Αλλά και το 4-3, επίσης δε δείχνει σε καμία στιγμή πως είναι μια επικίνδυνη φάση. Γέμισμα όπου η μπάλα κάνει... δυο λεπτά να φθάσει στον σκόρερ κι άλλα τόσα να μπει στα δίχτυα. Όμως μπαίνει.

Στη συνέχεια αναλαμβάνει ο... Κλέιμαν. Σώζει δυο φορές την ομάδα του (ειδικά στο τετ α τετ του Άκπομ) και την κρατάει στο παιχνίδι.

Στο 4-3, έρχεται το χαμένο πέναλτι του Βιερίνια, στο οποίο αυτά που συμβαίνουν θυμίζουν άλλες εποχές (οι παίκτες του Βόλου... κυκλώνουν τον αρχηγό του ΠΑΟΚ, του λένε διάφορα, κάποιοι... αλλάζουν πλευρές περνώντας από μπροστά του, ο τερματοφύλακας κάθεται για αρκετά λεπτά στη γραμμή της μικρής περιοχής πριν τον απομακρύνει ο διαιτητής προς την εστία και στην εκτέλεση, πριν η μπάλα φύγει από τη βούλα, έχει κάνει ήδη δυο βήματα όχι πάνω στη γραμμή τέρματος, όπως έχει δικαίωμα, αλλά προς τα μπροστά). Όμως όλα αυτά είναι δικαιολογίες.

Στην επόμενη φάση ο ΠΑΟΚ δέχεται την ισοφάριση κι εκεί κρεμάνε χέρια και κεφάλια...

Καλύτερος από τον ΠΑΟΚ ο Ζίφκοβιτς και από τον Βόλο ο Κλέιμαν.

Κακή η διαιτησία του Καραντώνη. Χάρη στο VAR δεν έκανε το σημαντικό λάθος (αλίμονο αν συμβαίνουν κι αυτά με το βίντεο ως διευκόλυνση), όμως χαρίστηκε σε πολλές κίτρινες κάρτες (κάποιες ήταν δεύτερες) στα τερτίπια της καθυστέρησης και ξέχασε την κίτρινη στον παίκτη του Βόλου που υπέπεσε στο πέναλτι (ο Τσοκάνης έχει χάσει εντελώς τη φάση και ανατρέπει τον Άκπομ - άσχετα αν τραυματίστηκε, έπρεπε να δει και κίτρινη).

"Σοκ ο τρόπος που χάσαμε. Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καλά, αλλά καταφέραμε να αντιδράσουμε. Δεν μπορώ να πω ότι δεν είδα προσπάθειες των παικτών μου μετά το 4-1, είχαμε ευκαιρίες, όμως να που κατέληξε έτσι. Δυο καλές επεμβάσεις στη συνέχεια του αντίπαλου τερματοφύλακα μας γέμισαν άγχος. Δεχτήκαμε δυο χαζά γκολ και φθάσαμε εκεί", παραδέχτηκε ο Λουτσέσκου...

Από την πλευρά του, ο Αμπασκάλ, τόνισε: "Αποδείξαμε ότι αυτοί που πιστεύουν μπορούν. Συνεχίζουμε σεμνά. Παίζοντας σε ένα τέτοιο γήπεδο, με ένα τέτοιο κοινό, απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα, είμαστε εμείς που κάναμε ένα τεράστιο παιχνίδι".

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Τούμπας

Γκολ: 24' Φάουστο (αυτ.), 30΄ Άκπομ, 32' Ζίβκοβιτς, 42' Ζίβκοβιτς / 14' Φαν Βέερτ, 54' Μπαρτόλο, 62' Ροσέρο, 83' Ρινέρ.

Δοκάρια: - / - 

Διαιτητές: Δημήτριος Καραντώνης, Χασάν Κούλα, Ιορδάνης Δημητριάδης, 4ος Διαιτητής: Αλέξανδρος Τσακαλίδης

Κίτρινες: 69' Εσίτι, 73' Ντούγκλας, 81' Μιχαηλίδης, 90+4' Μουργκ / 37' Φερνάντες, 39' Μπαρτόλο, 51' Φερράρι, 90+4' Νίνης, 90+5 Κλέιμαν

Κόκκινες: - / - 

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Μιχαηλίδης, Βαρέλα, Τέιλορ (71' Ροντρίγκο), Σβαμπ (70' Ελ Καντουρί), Εσίτι, Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ (88' Μουργκ), Α. Ζίβκοβιτς (82΄ Μιτρίτσα), Άκπομ (82' Σφιντέρσκι).

Βόλος (Γκιγιέρμο Αμπασκάλ): Κλέιμαν, Πουρίτα (56' Ροσέρο), Ρομέρο, Φεράρι, Γκρίλο, Τσοκάνης (79΄ Ρινέρ), Μπαριέντος {79' Νίνης), Ρεγκατίν, Φερνάντες (91' Γκιουλέν), Φαν Βέερτ, Μπαρτόλο.