Και η Κεντρική Μακεδονία πληρώνει, από χθες το απόγευμα, το τίμημα της κακοκαιρίας που ονομάστηκε Μπάλλος.

Στη Θεσσαλονίκη, το πρωί υποχώρησε τμήμα του οδοστρώματος στην οδό Εθνικής Ανιστάσεως στην Καλαμαριά, με αποτέλεσμα να βουλιάξει στον κρατήρα που δημιουργήθηκε και να ακινητοποιηθεί λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν 15 άτομα -εργαζόμενοι σε εργοστάσιο. Η μια πλευρά του λεωφορείου κόλλησε στις άκρες του οδοστρώματος και γι’ αυτό το βαρύ όχημα δεν έπεσε πιο βαθιά.

Από το περιστατικό δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός και όλοι οι επιβάτες κατάφεραν να φτάσουν στην εργασία τους.

Από τη δυνατή και συνεχόμενη νεροποντή υπερχείλισε χείμαρρος και έτσι παραμένει κλειστή, από τις 02:45 η επαρχιακή οδός Λαγκαδικίων – Σχολαρίου

Κλειστά είναι σήμερα όλα τα σχολεία στον δήμο Βόλβης, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων. Κλειστοί θα παραμείνουν και οι Παιδικοί Σταθμοί του δήμου.  Επίσης, κλειστά θα είναι σήμερα, Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, όλα τα σχολεία στη Χαλκιδική, που επλήγη, χθες, από την κακοκαιρία.

Συνολικά από χθες το πρωί το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 1.424 κλήσεις, από διάφορα σημεία της χώρας, κυρίως για αντλήσεις υδάτων, μεταφορές ατόμων σε ασφαλές σημείο, κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έχει δεχθεί 15 κλήσεις, εκ των οποίων 6 για αντλήσεις υδάτων και 9 για κοπές δέντρων.

H φωτογραφία είναι από το αρχείο