Στο μετρό της Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, απαντώντας, στη Βουλή, στον ΣΥΡΙΖΑ για τα έργα υποδομών στη Θεσσαλονίκη.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να πείσει ότι το Μετρό Θεσσαλονίκης θα ξεκινούσε το 2020, χωρίς δοκιμές, χωρίς ολοκληρωμένους σταθμούς, χωρίς ράγες. “Αυτά δε γίνονται ούτε στα κινούμενα σχέδια”, σχολίασε ο κ. Καραμανλής.

«Ως κυβέρνηση εγκαινιάζατε μουσαμάδες. Κριθήκατε για αυτό στις εκλογές. Κάνατε όμως και κάτι άλλο χειρότερο. Ενθαρρύνατε προσφυγές για να καθυστερήσει το έργο. Και όταν ενθαρρύνετε προσφυγές για να καθυστερήσει το έργο και συμμετέχετε σε διαδηλώσεις στο σταθμό Βενιζέλου, κάποιος κερδίζει και αυτός δεν είναι οι Θεσσαλονικείς. Ξέρετε ποιος είναι, μετά τις διαιτησίες; Ο ανάδοχος εργολάβος», τόνισε επίσης απευθυνόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε ότι η Θεσσαλονίκη χρειάζεται και Μετρό και αρχαία.

Απαντώντας συνολικά στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι όταν «η Αξιωματική Αντιπολίτευση λέει πως τα δύο τελευταία χρόνια, δήθεν έχουν παγώσει τα έργα ενώ στην πραγματικότητα συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο, είτε δεν έχει επαφή με τον τεχνικό κόσμο, τους πολίτες και το τί συμβαίνει γενικότερα στα έργα υποδομών στη χώρα μας, είτε ο ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει την πραγματικότητα και λέει συνειδητά ψέματα. Πρέπει όμως να υπάρχει και μια λογική στην αντιπολιτευτική τακτική και να συμφωνεί με τα γεγονότα».

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επισήμανε ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κάνει στο σταθμό Βενιζέλου ό,τι έκανε η προηγούμενη Κυβέρνηση στο σταθμό Αγίας Σοφίας. Ανέφερε επίσης ότι έχουν ολοκληρωθεί οι δύο σήραγγες, τα έργα πολιτικού μηχανικού, η κατασκευή της διπλής γραμμής στο τμήμα από «Σιντριβάνι» έως «Αμαξοστάσιο» (ενώ στο υπόλοιπο τμήμα από «Νέος Σιδ. Σταθμός» έως «Σιντριβάνι» αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του χρόνου) και έχουν αφιχθεί οι 15 από τους 18 συρμούς και έχουν ξεκινήσει οι δοκιμές.

Διερωτήθηκε, επίσης, γιατί διαφωνεί ο ΣΥΡΙΖΑ για το flyover, ένα έργο πραγματικά πνοής, φιλικό προς το περιβάλλον. Για την οδική σύνδεση του 6ου προβλήτα, κατέθεσε το ιστορικό των ενεργειών της Κυβέρνησης. Αναφέρθηκε επίσης στα δύο αντιπλημμυρικά έργα της Λαχαναγοράς και της Καλαμαριάς.