«Δεν πιστεύω ότι ο κόσμος μετά από αυτή τη δεκαετή, δωδεκαετή ταλαιπωρία, έχει ανάγκη από εκπλήξεις. Έχει ανάγκη  από ρεαλισμό, από συγκεκριμένες πολιτικές και από εκφώνηση που θα μπορέσει επιτέλους να είναι ενιαία και στην  προεκλογική και στη μετεκλογική περίοδο, όταν θα είμαστε πλειοψηφία. Έχουμε μάθει από τα λάθη μας, έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας και ο αναστοχασμός μας είναι η άλλη πλευρά της πολιτικής μας ωριμότητας.»

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κώστας Ζαχαριάδης,  μιλώντας στο Radio North 98 και απαντώντας στην ερώτηση “τι εκπλήξεις να περιμένουμε από τον Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ”, ενώ εξέφρασε βεβαιότητα νίκης του ΣΥΡΙΖΑ ακόμα κι αν γίνονταν αύριο εκλογές: «Ο κ. Μητσοτάκης, αν γίνονταν αύριο εκλογές, και μακάρι, εμείς τις καλωσορίζουμε να γίνουν το συντομότερο δυνατό για να ηττηθεί και να φύγει, θα παραδώσει μια Ελλάδα πιο αδύναμη, λιγότερο ανθεκτική και λιγότερο προετοιμασμένη για τις προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος.»

Εξέφρασε δε την άποψη ότι ο πρωθυπουργός, «δεν μπορεί να λύσει κρίσεις», και επιτέθηκε προσωπικά στον κ. Μητσοτάκη σημειώνοντας μεταξύ άλλων : «Στην πανδημία για παράδειγμα, εμείς κάναμε καμπάνια εξ αρχής (σ.σ.: υπέρ των εμβολίων) Εμβολιαστήκαμε οι ίδιοι, προτρέπαμε τον κόσμο να εμβολιαστεί, μιλούσαμε για τα καλά του εμβολιασμού και βγήκε ο πρωθυπουργός της χώρας να μας πει τον Ιούνιο ότι του κάναμε υγειονομικό σαμποτάζ. Πως να τον χαρακτηρίσεις αυτόν τον άνθρωπο πέρα από λίγο ψυχικά, πολιτικά ανεπαρκή και διαχειριστικά ανίκανο;»