Ως τη Βουλή έφθασε το θέμα του Λυκείου της Σταυρούπολης όπου και σήμερα είχαμε... μάχες σώμα με σώμα από δυο αντιμαχόμενες ομάδες νεαρών. Στο θέμα αναφέρθηκε η βουλευτής Β Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, σύμφωνα με την οποία οι εντός κουκουλοφόροι είναι χρυσαυγίτες - νεοναζί.

 «Δυστυχώς, εδώ και μέρες το σχολείο έχει μετατραπεί σε ορμητήριο χρυσαυγιτών- νεοναζί. Οι  επιθέσεις τους με πέτρες, λοστούς, ξύλα δείχνουν μια αδιανόητα προκλητική επίθεση από αποφασισμένους νεοναζί", τόνισε.

Κατήγγειλε ότι "η αστυνομία είναι παρατηρήτρια. Μάλιστα, προχώρησε σε ρίψη δακρυγόνων κατά των φοιτητών και των νέων ανθρώπων που ήταν έξω, ενώ παρέμεινε αμέτοχη όταν ομάδα κουκουλοφόρων έμπαινε μέσα στο σχολικό συγκρότημα από τα κάγκελα. Οι ταμπουρωμένοι της Χρυσής Αυγής –μαθητές(;) και εξωσχολικοί συνέχισαν να απειλούν και να επιτίθενται προς τους φοιτητές και τους νέους έξω, αλλά και σε συμμαθητές τους εντός του σχολείου, οι οποίοι αποχωρούσαν έντρομοι. Μάλιστα, γίνεται λόγους και για τραυματισμούς".

Κατηγόρησε τα ΜΜΕ ότι παίζουν "το αφήγημα κάποιων απλά «μαυροντυμένων» ή «κουκουλοφόρων», που δημιουργούν έκτροπα. Ελάχιστες αναφορές γίνονται στα συνθήματα που φωνάζουν. Δηλωμένοι Χρυσαυγίτες και νεοναζί αποκαλούνται απλώς ως «μαυροντυμένοι» και «κουκουλοφόροι». Λίγο ακόμα και θα ακούγαμε ότι οι αντιφασίστες φοιτητές και νεολαίοι ήταν αυτοί που φταίνε για τα έκτροπα", είπε η κ. Αυγέρη.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για εκκωφαντική σιωπή και ζήτησε από τους βουλευτές της ΝΔ να αναλογιστούν τις ευθύνες τους "για την αναζωπύρωση ακροδεξιών επιθέσεων".