Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται, από νωρίς το απόγευμα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και προεδρεύει σε συσκέψεις στο Διοικητήριο, ενόψει της επίσκεψής του στην 85η ΔΕΘ.

Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκε στο προαύλιο του Διοικητηρίου ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης. Στην είσοδο του ΥΜΑΘ τον περίμενε η διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου. 

Κατά την είσοδό του, ένας από τους δημοσιογράφους φώναξε προς τον πρωθυπουργό: "κύριε πρόεδρε σας ανησυχεί η κατάσταση στα νοσοκομεία;" για να απαντήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης "όλα είναι υπό έλεγχο".



Η πρώτη σύσκεψη αφορούσε τους βουλευτές Α και Β Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι έδωσαν σύσσωμοι το παρών. Η κουβέντα περιστράφηκε γύρω από τα έργα που πραγματοποιούνται στη Θεσσαλονίκη (όπως ανέφερε και σε ανάρτησή του στο Facebook ο βουλευτής Β Θεσσαλονίκης Θ. Καράογλου).

Ακολούθησε σύσκεψη με τους παραγωγικούς φορείς, η οποία συνεχίζεται ως αυτήν την ώρα (18.15). Παραβρίσκονται και οι υπουργοί Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, Μεταφορών και Υποδομών Κ. Καραμανλής, o υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς, Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης και ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος.



Σε λίγο πρόκειται να αρχίσει σύσκεψη με επιστημονικούς φορείς, ενώ η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Διοικητήριο θα ολοκληρωθεί με συναντήσεις που θα έχει με τους αρμόδιους για το μετρό, το μητροπολιτικό πάρκο Παύλου Μελά, το Γήπεδο της Τούμπας, το Μουσείο Ολοκαυτώματος, την ΕΥΑΘ, τον ΟΛΘ, το Παιδιατρικό Νοσοκομείο στο Φίλυρο και το Thessintec.