Τραγικός ο ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα, είχε απέναντί του μια ομάδα που στήθηκε στην άμυνα και, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, κατάφερε όχι μόνον να του πάρει βαθμό, αλλά και τη νίκη!

Την ήττα χρεώνεται αποκλειστικά ο Λουτσέσκου, που θέλησε να κάνει ροτέισον, αλλά οι επιλογές του δεν τον δικαίωσαν. Μάλιστα, έβαλε από την αρχή μαζί Καγκάβα και Μπίσεσβαρ και, μετά τα πρώτα 10 λεπτά που ο δεύτερος έπαιζε στην πτέρυγα, σιγά - σιγά σύγκλινε στο κέντρο και... κουτουλούσε με τον Ιάπωνα.

Ο ΠΑΣ, από την άλλη, δεν έκανε τίποτα παρά μόνον να κάθεται σε μια στατική άμυνα. Εξάλλου, είχε να αντιμετωπίσει μια στατική στην επίθεση ομάδα. Ή, έστω, μια ομάδα που όταν έτρεχε θύμιζε... αργή κίνηση.

Ο Λουτσέσκου στο 70 αποφάσισε να αλλάξει το παιχνίδι, άλλαξε τον Ιάπωνα που, μόλις, είχε χάσει την ευκαιρία του αγώνα, αλλά κράτηε μέσα τον κουρασμένο Σβαμπ, τον ανύπαρκτο απόψε Μπίσεσβαρ και δεν διόρθωσε και πολλά...

Όσο για το γκολ των γηπεδούχων, μάλλον πρέπει να χρεωθεί στην... καλή προσπάθεια των Κρέσπο - Ζίβκοβιτς (επιλέχθηκε για τερματοφύλακας αντί του Πασχαλάκη). Ο πρώτος γύρισε την μπάλα με το κεφάλι από το κέντρο, με μια ασθενή κεφαλιά, ο δεύτερος βγήκε να γλιτώσει το λάθος, όμως έκανε τσαφ για... μπλούπερς κι ο Κόντε πήρε την μπάλα για να πλασάρει πρώτα στο... δοκάρι. Η μπάλα πήρε τρελά φάλτσα, έκανε πορεία προς τα έξω, αλλά... γύρισε προς τα μέσα και... ΠΑΟΚ - ΠΑΣ 0-1!

Ο Λουτσέσκου προσπάθησε να διορθώσει τα αδιόρθωτα βάζοντας μέσα και δεύτερο φορ (τον Άκπομ), όμως και ο Άγγλος και ο Σφιντέρσκι έπαιζαν... εκτός περιοχής. Προφανώς δεν ήταν δική τους πρωτοβουλία.

Οι φίλαθλοι χειροκροτούσαν και στήριζαν την ομάδα ως το 94 όταν έβλεπαν πως οι μοναδικές προσπάθειες γίνονταν με γεμίσματα των αμυντικών κι εκεί άρχισαν τα γιούχα...

Με την ελπίδα ότι ο ΠΑΟΚ θα βελτιωθεί, αναμένουμε το ευρωπαϊκό ματς στο Γιβραλτάρ, με μια ομάδα που, υποτίθεται ότι είναι χειρότερη του ΠΑΣ... Ως τότε, ξεχωρίζουμε ως καλύτερο του χθεσινού ματς για τον ΠΑΟΚ τον Σβαμπ (ως το 90΄) και για τους φιλοξενούμενους τον σκόρερ Κόντε.

"Μπορούσαμε να βάλουμε και δεύτερο γκολ", δήλωσε μετά το παιχνίδι ο προπονητής του ΠΑΣ, Ηρακλής Μεταξάς, κάνοντας και πλάκα, αφού η εικόνα του Δικεφάλου του έδωσε κάθε δικαίωμα. 

Όσο για τον Λουτσέσκου, είπε ότι "δεν παίξαμε γρήγορο ποδόσφαιρο, δεν είχαμε υπομονή να γυρίσουμε την μπάλα σήμερα. Σε αυτά τα παιχνίδια αν δεν σκοράρεις γρήγορα, κινδυνεύεις με άσχημα αποτελέσματα. Με τον τρόπο που εξελίχθηκαν τα πράγματα, δεν μπορώ να πω ότι αξίζαμε να χάσουμε το παιχνίδι, αλλά ούτε ότι θα κερδίζαμε. Χάσαμε το παιχνίδι από μία ηλίθια κατάσταση".

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: Τούμπα

Γκολ: 86' Κόντε

Δοκάρια: - / -

Διαιτητές: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος, Χασάν Κούλα, Κωνσταντίνος Ψάρρης 4ος Διαιτητής: Κωνσταντίνος Τσέτσιλας.

Κίτρινες:  64' Βιερίνια, 81' Σβαμπ / 33΄Εραμούσπε , 45+1 Πέερσμαν, 90+5 Λοντίγκιν

Κόκκινες: - / - 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου) Ζίβκοβιτς, Τέιλορ, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιερίνα(75' Φερέιρα), Ντάγκλας(61' Κούρτιτς), Σβαμπ, Μουργκ(74' Άκπομπ), Καγκάβα(61' Μιτρίντα), Μπίσεσβαρ, Ζφιντέρσκι. 

ΠΑΣ Γιάννινα(Μεταξάς) Λοντίγκιν, Σάλιαγκας, Εραμούσπε, Κάργας, Πέερσμαν, Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ, Καντάβσκι, Σνάιντερ(89' Λώλης), Περέα(79' Μέντες), Κόντε(90+2' Μιλτσεάνου).