Όλα ήταν ασπρόμαυρα στο αποψινό ντέρμπι ΠΑΟΚ - ΑΕΚ. Ο Δικέφαλος του Βορρά ήταν σαφώς καλύτερος, πιο ενθουσιώδης, με περισσότερο πείσμα και εκμεταλλεύτηκε όλα τα λάθη των φιλοξενούμενων.

Αντίθετα, η ΑΕΚ ήταν φλύαρη, με το που πιέστηκε έχασε την... μπάλα και, το τελικό 2-0 αντικατοπτρίζει ό,τι έγινε στο χορτάρι.

Το παιχνίδι είχε συγκινήσεις, ήταν ντέρμπι, αλλά καλή μπάλα δεν μπορούμε να πούμε ότι παίχθηκε. Τους έχουμε δει και τους δύο σε καλύτερη κατάσταση.

Ο ΠΑΟΚ πριν το γκολ του Μπίσεσβαρ έχασε δυο κλασικές ευκαιρίες. Ειδικά η μία με τον Σβαμπ... δεν χανόταν. Η άμυνα της ΑΕΚ του άνοιξε διάδρομο, ο Αυστριακός σούταρε δυνατά, αλλά... στην Αγία Βαρβάρα! Αντίθετα, λίγο αργότερα(στο 42'), ο Μπίσεσβαρ είχε όλη την άμυνα της ΑΕΚ μπροστά του, αλλά κατάφερε να στείλει την μπάλα κάτω από τα πόδια του Μισελέν και έπειτα στην κλειστή γωνία του Στάνκοβιτς.

Ήταν πάλι ο Μπίσεσβαρ όταν, εκεί που η ΑΕΚ φαινόταν να ισορροπεί το παιχνίδι, πήρε την μπάλα από τα αριστερά, έκανε διαγώνια μπούκα και κέρδισε πέναλτι για το 2-0 της ομάδας του (στο 79' από εύστοχο χτύπημα του Κούρτιτς). Ήταν πέναλτι; Ο VAR ήταν κάθετος. Ο Μπίσεσβαρ τσιμπάει την μπάλα κι ο Μισελέν (που ήταν ο αδύναμος κρίκος της ΑΕΚ) δεν προλαβαίνει την μπάλα, με αποτέλεσμα ο Σουριναμέζος να πέσει στα πόδια του και να ανατραπεί.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να απαντήσει στα τελευταία λεπτά, όταν ο Λουτσέσκου έβαλε στον αγώνα τον Εσίτι για να κρατήσει στο κέντρο (πράγμα που έκανε με επιτυχία ο χαφ του ΠΑΟΚ) και, μάλιστα, είδε την μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη μετά από παιδαριώδες λάθος της άμυνας. Όμως, ο Αρσαριφάρντ, που γενικά ήταν αρνητικός όταν πέρασε ως αλλαγή, μπήκε μπροστά στον Πασχαλάκη, τον παρεμπόδισε απο θέση οφσάιντ και το γκολ του Μοχαμαντί λίγο πριν αρχίσουν οι καθυστερήσεις, δεν μέτρησε. Κι όλοι θυμήθηκαν τι είχε γίνει πριν χρόνια στην Τούμπα με Μαουρίτσιο και Μπάρκα...

Ο ΠΑΟΚ άρχισε τον αγώνα με απώλειες (μάλιστα ο Βαρέλα ήταν απώλεια της τελευταίας στιγμής, ενώ ο Βιερίνια δεν κατάφερε να προλάβει το ματς) ενώ η ΑΕΚ από την πλευρά της είχε στη χειρότερη μέρα της τα -υποτιθέμενα- ατού της.

Καλύτερος από τον ΠΑΟΚ ο Μπίσεσβαρ. Από την ΑΕΚ ο Τσούμπερ.

Καλή η διαιτησία του Ιταλού Βαλέρι.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Τούμπας

Γκολ: Μπίσεσβαρ 42', Κούρτιτς 79 (πεν) / -

Δοκάρια: - / - 

Διαιτητές:  Πάολο Βαλερί, Πολυχρόνης Κωσταράς, Ανδρέας Μεϊντάνας 4ος Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος

Κίτρινες: 39' Φερέιρα, 71΄Ζίβκοβιτς, 86' Σφιντέρσκι, 90+5 Εσίτι / 65΄Ανσαριφάρντ, 80΄Λεταλέκ.

Κόκκινες: - / -

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Τέιλορ, Μιχάι, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ, Κούρτιτς, Σβαμπ (75’ Εσίτι), Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς (74’ Μουργκ - 90' λ.τρ. Μιτρίτσα), Μπίσεσβαρ (93' Λύρατζης), Σφιντέρσκι (90' Άκπομ).

ΑΕΚ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Στάνκοβιτς, Μισελέν, Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί (75’ Μοχαμαντί), Λε Ταλέκ (85' Σιμόες), Σιμάνσκι (60’ Σάκχοφ), Τσούμπερ, Γέβτιτς (60’ Ανσαριφάρντ), Γκαρσία (86' Τάνκοβιτς), Αραούχο.