Στη Δικαιοσύνη παραπέμφθηκαν όλοι οι συλληφθέντες που συνδέονται με τα γεγονότα των δύο προηγούμενων 24ωρων στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, στη Θεσσαλονίκη. 

Μέχρι στιγμής, η αστυνομία προχώρησε σε συνολικά έντεκα συλλήψεις, οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούν ανήλικους που διώκονται για οπλοκατοχή.

Ως προς την ποινική μεταχείριση των κατηγορούμενων ανηλίκων, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης τούς παρέπεμψε να δικαστούν σε Δικαστήριο Ανηλίκων, ορίζοντας δικάσιμους, και τους άφησε ελεύθερους. 

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται ένας 15χρονος για τον οποίο δεν προέκυψε συμμετοχή στα επεισόδια, αλλά φέρεται να ανήρτησε σε διαδικτυακή εφαρμογή φωτογραφίες με μαχαίρια και πιστόλια και κατά την έρευνα στο σπίτι του κατασχέθηκαν δύο περίστροφα αερίου με έξι φυσίγγια, ένα μαχαίρι, ένας σουγιάς, μία θήκη όπλου, ένα κοντάρι κι ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ. Εκτός από τον ίδιο συνελήφθη κι ο 54χρονος πατέρας του, καθώς κατείχε μία κυνηγετική καραμπίνα και 17 φυσίγγια, χωρίς να κατέχει την απαιτούμενη άδεια.

Ο 54χρονος παραπέμφθηκε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία (Μονομελές Πλημμελειοδικείο). Στο Αυτόφωρο (Τριμελές Πλημμελειοδικείο) οδηγήθηκαν και δύο νεαροί, 19 και 20 ετών, που συνελήφθησαν για συμμετοχή στα επεισόδια που ξέσπασαν την πρώτη μέρα στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης. 

Σε βάρος τους, ο εισαγγελέας απήγγειλε δίωξη για διατάραξη κοινής ειρήνης και παράβαση του νόμου περί όπλων (βρέθηκαν στην κατοχή τους ένα αεροβόλο πιστόλι και δύο μαχαίρια).


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ