Επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί έξω από το ΕΠΑΛ Ευόσμου στη δυτική Θεσσαλονίκη. 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, περίπου 100 μαθητές μπαινοέβγαιναν από το σχολικό συγκρότημα, ενώ άναψαν πυρσούς και έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων αποκλείοντας το δρόμο και δημιουργώντας φραγμό μπροστά από το σχολείο.

Κάποια από τα άτομα που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το ΕΠΑΛ -αρκετοί απ' αυτούς με τα πρόσωπα καλυμμένα- μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων πέταξαν διάφορα αντικείμενα. 

Αυτή την ώρα η κατάσταση έχει εκτονωθεί. 

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραμπούκισαν δημοσιογράφο του site thesstoday.gr.

Όπως καταγγέλλει η ίδια, «λίγο μετά τις 12.30 τράβηξα την πρώτη φωτογραφία των συγκεντρωμένων με το κινητό. Αμέσως μετά την εικόνα, 20 με 30 άτομα με στρίμωξαν σε μία γωνία και με κυνήγησαν με μπουκάλια και πέτρες. Καθώς προσπαθώ να απομακρυνθώ από το σημείο, ξεκίνησαν να με προπηλακίζουν. Λέω “δεν τράβηξα βίντεο” και όσο κατέβαινα μεγάλωνε ο αριθμός των ατόμων που ήταν γύρω μου. Περπατάω και μου λέει ένας “γύρνα να δω τη φατσούλα σου”, με γυρνάει και με βιντεοσκοπούν από πάρα πολύ κοντά», σημειώνει η ρεπόρτερ και προσθέτει: 

«Περπατάω, βλέπω ότι αγριεύουν και έχω πλάι μου ένα οργισμένο πλήθος. Κάποιοι φορούσαν κουκούλες και σε μία στιγμή βλέπω ότι πετάνε πέτρα και μπουκάλι και τρέχουν προς το μέρος μου. Τρέχω και βρίσκω έναν συνάδελφο, ο οποίος ήταν μόνος του λίγο πιο κάτω. Πάω σε αυτόν και μας στριμώχνουν σε μια γωνία. Τους είπαμε ότι είμαστε δημοσιογράφοι, ενώ κρατούσα το κινητό και με τα δύο χέρια. Αμέσως μετά, ήρθε αστυνομικός από την Κρατική Ασφάλεια και του δείχνω κατευθείαν τη διαπίστευσή μου από τη ΓΑΔΘ. Την κρατάει και τη δείχνει στους συγκεντρωμένους και λέει “έχει δικαίωμα να τραβήξει” και στη συνέχεια με φυγάδευσε».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ), Νίκος Καρράς, σε δηλώσεις του στο voria.gr τόνισε ότι «η Ένωση θα ερευνήσει το θέμα και θα το καταγγείλει».