Ήδη από τις αρχές του έτους που διανύουμε, ο όμιλος Hyundai, μας είχε προιδεάσει για το τι μέλλει γενέσθαι αναφορικά με το μέλλον των δυο αυτοκινητοβιομηχανιών του, της Hyundai αλλά και της Kia. Μέσα από μια σειρά παρουσιάσεων των μελλοντικών του σχεδίων πήραμε μια πρώτη γεύση από την πληθώρα νέων μοντέλων που βρίσκονται στα σκαριά και σύντομα θα πατήσουν τους τροχούς τους στην άσφαλτο. Η πλειονότητα των αυριανών προτάσεων του ομίλου είναι όπως αντιλαμβάνεστε, ηλεκτρικά οχήματα. Για όλες σχεδόν τις κατηγορίες. Στα άμεσα λοιπόν σχέδια, είναι η παραγωγή ενός καθαρόαιμου αστικού ηλεκτρικού μοντέλου. Μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες είδαν το φως της δημοσιότητας έχουν υπογραφεί ήδη τα σχετικά συμβόλαια με τον Αμερικανό προμηθευτή BorgWarner, με το μοντέλο, να παρουσιάζεται το αργότερο εως το 2023.

Τα μελλοντικά σούπερμίνι του ομίλου θα εφοδιάζονται με ένα ηλεκτρικό κινητήρα ο οποίος θα ενσωματώνει και το κιβώτιο μονής σχέσης. Η απόδοση του συστήματος θα μπορεί να υπερβεί τους 180 ίππους. Ωστόσο, τόσο η Hyundai οσο και η Kia, δε θα παρουσιάσουν με το καλημέρα εκδόσεις με αυτήν την ιπποδύναμη και θα αρκεστούν σε μικρότερης ισχύος σύνολα των 100-120 PS.

Τα αμιγώς ηλεκτρικά σούπερμίνι των δυο εταιρειών θα πατήσουν πάνω στην αρχιτεκτονική του Kona Electric, θα εφοδιάζονται με «40άρα» μπαταρία και θα μπορούν να ανακτήσουν ενέργεια της τάξεως των 160 km σε λιγότερο από 30’ σε «50άρη» φορτιστή.