Το Facebook παρουσίασε, χθες, Παρασκευή, ένα δοκιμαστικό από μια νέα πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας, όπου οι χρήστες της εφαρμογής Oculus Quest 2 μπορούν να πραγματοποιούν συσκέψεις ως τα... avatar του εαυτού τους!

Προς το παρόν η εφαρμογή ονομάζεται Horizon Workrooms app και η δικαιολογία για την δημιουργία της ήταν το ότι πολλές εταιρίες συνεχίζουν να επιτρέπουν στο προσωπικό τους την τηλεργασία, λόγω του COVID-19 κι έχουν κλείσει τις δια ζώσης δραστηριότητές τους.

Το Facebook βλέπει την εφαρμογή ως ένα πρώτο βήμα "μετάβασης", για το οποίο ο CEO Μαρκ Ζούκεμπεργκ μιλούσε το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Το Facebook που θεωρείται αυτήν τη στιγμή η σημαντικότερη Ιστοσελίδα Κοινωνικής Δικτύωσης καλεί τις εταιρίες να αναπτυχθούν στη συγκεκριμένη εφαρμογή και να τη βελτιώσουν, χρησιμοποιώντας γυαλιά εικονικής πραγματικότητας κι ό,τι άλλο θεωρούν καλό. 

Σε τηλεσυνέντευξη τύπου, ο αντιπρόεδρος του Facebook', Άντριου "Μποζ" Μπόζγουορθ, είπε στους δημοσιογράφους ότι η νέα εφαρμογή είναι ένα πρώτο βήμα προς τη μετάβαση και πρόσθεσε πως σύντομα η εφαρμογή αυτή θα είναι προς χρήση και από άλλες εταιρίες. Στελέχη της εταιρίας παρουσίασαν πώς κάποιος μπορεί να δημιουργήσει το δικό του avatar και να συναντηθεί σε αίθουσες συνεδριάσεων και εργαστήρια , ώστε να συνεργαστεί σε κάποιο πρότζεκτ, ακόμη και να ανταλλάξει έγγραφα στο εικονικό του γραφείο, μέσω του εικονικού του κομπιούτερ. Προς το παρόν, η εφαρμογή επιτρέπει να συνευρεθούν σε σύσκεψη πάνω από 16 "άνθρωποι" και πάνω από 50 στο χώρο εργασίας. Μάλιστα, ο Μπόζγουορθ πρόσθεσε ότι ήδη το Facebook πλέον χρησιμοποιεί τα "δωμάτια" για συναντήσεις κι ότι η εταιρία δεν σκοπεύει να βάλει διαφημίσεις στην εφαρμογή. Επίσης, οι χρήστες υποχρεούνται σε συγκεκριμένου τύπου συμπεριφορά και διαλόγους.