Για σήμερα, Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021, από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες τις πρωινές ώρες στα δυτικά, θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικά και νότια δυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο από νοτιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Αναλυτική πρόγνωση


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα γύρω ορεινά τις απογευματινές ώρες.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.


ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία τις απογευματινές ώρες.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 34 βαθμούς Κελσίου.


ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές μέχρι το πρωί στο Ιόνιο, και την Ήπειρο. Από τις απογευματινές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί.

Ανεμοι: από δυτικες διευθλυνσεις 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 34 βαθμούς Κελσίου.


ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις, το μεσημερι στα βόρεια παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες και πιθανώς και στα υπόλοιπα ορεινά.

Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 37 Κελσίου.


ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Δυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 και κατά τόπους στην Κρήτη έως 35 βαθμούς Κελσίου


ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Στα νησιά του Αιγαίου νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα και τη Κρήτη δυτικοί μέχρι και 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.


ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου.


ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 28-08-2021

Καιρός: Στη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία στην Κεντρική και την Ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Ανατολική Στερεά και την Εύβοια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από τις μεσημβρινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού τις βραδινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπουςπεριορισμένη και, κυρίως στα δυτικά, θα σχηματιστούν ομίχλες.

Άνεμοι: Θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και το απόγευμα στο νότιο Αιγαίο πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα ηπειρωτικά θα

φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 32 με 34 και στα υπόλοιπα τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου. Στην Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τους 31 με 32 και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.